Kamerdebat: de formatie begint weer

 • Gepubliceerd op 13 dagen geleden

  NOS

  Looptijd: 3:00:20

  Na een bewogen week wordt er vandaag weer voorzichtig een begin gemaakt met de formatie van een nieuw kabinet. Dit debat gaat over de aanstelling van Herman Tjeenk Willink, als informateur. En over de opdracht die hij krijgt.
  #tweedekamer #debat #formatie
  Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nltax.info
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .
  Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nltax.info
  ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.
  ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLtax, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
  Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
  Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Simon Sloototter
Simon Sloototter

We zien wat we van Sylvana Simons en de partij DENK kunnen verwachten. Een antidemocratische, haatzaaiende manier van splijt-zwampolitiek bedrijven. In de afgelopen debatten (voorzitterschap TK) hebben we daar een voorproefje van kunnen zien. Het zou goed zijn, dat de voorzitter daar meer attent op zou moeten zijn. Dit gif kan het aanzien en de professionele beeld van de kamer flink ondermijnen. Een functionerings- gesprek zou misschien op zijn plaats zijn. Ook zou het misschien een idee zijn deze mensen op cursus te sturen.

Dag geleden
Manuela Gielissen
Manuela Gielissen

JUNI CRASH?????

Dag geleden
kolim jone
kolim jone

"The welfare and safety of the people is always the alibi of tyrants." Albert Camus

3 dagen geleden
yasio bolo
yasio bolo

Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

4 dagen geleden
Afrodita zeitafrumuseti
Afrodita zeitafrumuseti

si tu ce ai învățat in scoli si jurământul ca ești pentru viată si nu moarte?? Acest Evreu Soros satanist când va înțelege?? a face moarte si tie ești declarat nebun. Prima lege pusa pe hârtie este a apară viată si viată e mai presus de toate a omului.

5 dagen geleden
Richard De Heus
Richard De Heus

CITAAT MARK RUTTEN ....IK KAN NATUURLIJK HIER NIET GAAN LIEGEN OVER DAT IK NIET HEB GELOGEN ????????????????

7 dagen geleden
Chico Monteiro
Chico Monteiro

Rutte liegt nooit onbewust......

7 dagen geleden
dcoog anml
dcoog anml

verandering in houding. Vreselijk die partijkartel types.

8 dagen geleden
A R T
A R T

Alles is alweer in kannen en kruiken gestopt , er wordt geen echte democratie meer bedreven in Nederland , de Politiek gaat er steeds dictorialer aan toe. Het Volk krijgt gewoon wat schijnverkiezingen voorgeschoteld om het toch nog wat te doen lijken maar in werkelijkheid wordt alles zo gereguleerd en gemanipuleerd zodat de gevestigde macht gewoon zijn gang kan blijven gaan. Het is eigenlijk te triest voor woorden. Wetten worden te pas en te onpas aangepast om vooral toch de macht in handen te houden, het is dan ook een utopie om te denken dat de PVV en FvD enige rol van betenis kunnen gaan spelen binnen het Nederlandse politieke stelsel. Dat zal nooit mogen gebeuren Desnoods dan maar verkiezingsfraude toepassen om vooral bepaalde Politici op voorhand uit te schakelen. Het kamerlid Omzigt zou door het Volk afgestraft zijn doordat zijn partij zelfs zetels moest inleveren, terwijl de twee andere regeringspartijen zijn gehonoreerd voor hun miserabele wanbeleid op meerdere terreinen, dat gaat er bij mij echt niet in. Dat stinkt aan alle kanten. Het is ondenkbaar om te moeten veronderstellen dat Omzigt niet ter sprake is gekomen toen RUTTE het ontslag aanbood van de Regering aan de KONING. Alleen had men de juiste ambtenaren moeten bevragen die Omzigt had willen weg bevorderen. Het waren namelijk die twee ondersteunende Ambtenaren van het verkennersbureau die Omzigt als gespreksonderwerp op de lijst hadden gezet , volgens Jorritsma. Door wie zijn deze Ambtenaren geinstrueerd en toegewezen aan het verkennersbureau van Ollegren en Jorritsma , lijkt mij overigens allerzins duidelijk. Om dezelfde reden kan RUTTE zijn bron niet prijsgeven. Het was heel simpel geweest om dit tot de bron uit te zoeken maar zie daar het ontbreekt opeens aan voldoende steun in dit geval D66. Laat nou toevallig D66 ook een kandidaat hebben voor het Kamervoorzitterschap, welke het dan ook ongetwijfeld gaat worden. Het is zo doorzichtig allemaal en kinderlijk eenvoudig om de boel te manipuleren . Het enige wat men hierbij als voordeel zou kunnen zien, dat nu ook de gewone burger deze achterkamer spelletjes doorziet. Het Staatshoofd is in ieder geval blij met zoveel politieke partijen in de 2e kamer denkt U dan maar het bekende gezegde " VERDEEL EN HEERS " .

8 dagen geleden
Story Writer
Story Writer

1:57:51 kijk Rutte. 'Ooh leuk lampje vergeten dat die er stond'

9 dagen geleden
qopoy dnon
qopoy dnon

Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

9 dagen geleden
dcoog anml
dcoog anml

Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

8 dagen geleden
france lowlander
france lowlander

Een leugenaar met alzheimer als minister president? Staan jullie daar achter VVD? Rot toch op.. Diep triest dit....

9 dagen geleden
Jacob Janssen
Jacob Janssen

Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

9 dagen geleden
Tyfon 44
Tyfon 44

In 1945 hadden ze dit zooitje opgehangen. Nu mag Putin dit op gaan lossen. Bereid u voor op het ergste.

9 dagen geleden
qopoy dnon
qopoy dnon

framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

9 dagen geleden
Fred Holt
Fred Holt

Waaijenberg mobiliteit

9 dagen geleden
Fred Holt
Fred Holt

Brommobiel

9 dagen geleden
seeni gzty
seeni gzty

Insinuaties de kamer inslingeren is blijkbaar erger dan leugens de kamer inslingeren....

9 dagen geleden
Al Beshure
Al Beshure

*Op basis van de liefde alleen. God zond Zijn Zoon Jezus Christus in onze plaats te sterven. Dan op de derde dag stond Hem uit de doden.* *Nu, hoewel Jezus Christus alleen. God heeft ons verleende de vrije gift van het eeuwige leven. Hij zal slaan en genezen je, als je Hem vraagt.* *(kijk omhoog naar de lucht en vraag het hem)*

10 dagen geleden
amnda
amnda

Haar 👀 brrrr

10 dagen geleden
z3ntl3 root
z3ntl3 root

Wanneer gaat NOS het hebben over Ukraine en Rusland? Waar de hele wereld al inmiddels al over spreekt. Behalve NOS😂

10 dagen geleden
norma desmond
norma desmond

Wat precies heeft dat te maken met de formatie van een nieuw kabinet in Nederland?

9 dagen geleden
seeni gzty
seeni gzty

Iemand er zo over nagedacht?

9 dagen geleden
nieooj gotoy
nieooj gotoy

D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

10 dagen geleden
Rego1313
Rego1313

Ik denk dat Rutte gelijk heeft als die zegt dat hij kan helpen in het vertrouwen te herstellen, zich terugtrekken uit de politiek met excuses voor de leugens en misdaden zou absoluut helpen weer iets aan vertrouwen in de rest van de politiek te herstellen. Geen extra achterkamer deals met Kaag over Kamervoorzitter is ook zoiets.

10 dagen geleden
M.j. Huiskamp
M.j. Huiskamp

Een motie" nieuwe verkiezingen " wel eerlijk dan he!

10 dagen geleden
Pieter-Jan Notebaart
Pieter-Jan Notebaart

Kijk ook naar Pakhuis de Zwijger !

11 dagen geleden
Rodtech Nederland
Rodtech Nederland

Als baas in een bedrijf heb ik het voor het zeggen. Dat is logisch want als ik mijn personeel de verkeerd kant op stuur ben ik niet alleen verantwoordelijk maar draag ik ook de consequenties. Daarbij heb ik mijn personeel aangenomen om te doen wat ik wil, om te doen waarvan ik denk dat het goed is en waar ik geld me verdien. Mijn personeel dient mij en mijn bedrijf en daar betaal ik ze voor. Meneer Rutte is niet de baas. Hij dient het volk. Toch stelt hij zich op als baas. En er zijn collega's die hem daar in beschermen. Dit is precies wat er altijd fout gaat en waar we het de hele vorige week over gehad hebben. Nu lijkt het er op dat hij daar gewoon mee door mag gaan. Wij en andere leden van de kamer krijgen geen duidelijke antwoorden. In zijn positie van ambt en takenpakket neem ik het meneer Rutte niet kwalijk dat hij fouten maakt. Hij heeft nog al wat op zijn bordje. En waar gewerkt wort.. worden fouten gemaakt. Maar nu heeft veel van Nederland aangegeven dat het genoeg is. Uw collega's in de kamer hebben dit aangeven. Zou u nu het volk willen dienen dan kunt wellicht beter een stapje terug doen en de basis van alle gesprekken in de wereld te volgen. Eerst luisteren.... U hoort maar luister in deze combinatie van ambt en taken niet naar uw omgeving. Wij willen uw talenten ten goede van ons land behouden en applaudisseren uw inzet. Maar nu even niet als baas.

11 dagen geleden
BAWLIN
BAWLIN

Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

11 dagen geleden
Richard De Heus
Richard De Heus

HAHAHA ANGSTHAAS BOEH BOEH

7 dagen geleden
hornox4life
hornox4life

Heldhaftig optreden van zelfopoffering met historische parallelen zoals de puinruimers in Tsjernobyl.

9 dagen geleden
P G
P G

idd. kans van 1 op 100.000 om besmet te raken via oppervlakten.

11 dagen geleden
Get Geta
Get Geta

Ik wou even zeggen dat ik mij niet meer kan herinneren wat ik zo juist heb gezien en gehoord dus ik kan geen commentaar leveren excuses hiervoor oja ik weet wel dat we mondmaskers op moeten dat herinner ik me nog wel ! fijn weekend mensen oja sorry ik herinner met net opeens dat het pas woensdag is sorry mensen

11 dagen geleden
Dick
Dick

Martin Bosma zo'n beetje de meest oprechte en eerlijke persoon die de kamer vertegenwoordigd. Hij roast niemand, maar benoemd gevoelige onderwerpen. Ja, als je hier geboren bent, heb je nog maar recht op 1 paspoort en dat is het Nederlandse paspoort. Dit heeft niets, maar dan ook niets met discriminatie te maken.

11 dagen geleden
kolim jone
kolim jone

een fout gemaakt. Ik hoef daarvoor niet gestraft te worden en kan mijn positie behouden. Nederland is land waar we elkaar fouten vergeven".

2 dagen geleden
Dick
Dick

Je ziet dat het uitsluiten van anderen/partijen zijn weerga niet kent. Ze beweren bijna allemaal te gaan voor verbinding en openheid, maar ze zijn zo hypocriet als de pest. Ze framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

11 dagen geleden
rijkjan
rijkjan

hij kan zich bijna woordelijk herinneren wat er een week geleden is besproken, maar hij kan zich niet herinneren dat hij een week eerder gelogen.. hahaha wat een waus

11 dagen geleden
Lily The Flower
Lily The Flower

Debat zou gaan over informateur maar het ging ineens over rutte die zijn leugens van eerder en 1 april herhaalde en hem een kans geven meer te liegen? Is iedereen daar wel voor ons of spelen ze toneel?

11 dagen geleden
Sem Kali
Sem Kali

😂😂😂😂😂😂😂 Ik heb eerlijk gelogen hahahaha hahahaha. Wat een grapjas is die Rutte, echt een clown 🤡🤡🤡🤡🤡 eerste klas. Klasse hoor 😂😂😂😂😂

11 dagen geleden
Marjolein Kemper
Marjolein Kemper

Dhr. Rutte begrijpt niet wat vertrouwen, zelfreflectie en herstel van vertrouwen is. Hij praat wederom overal omheen. Er is niets veranderd, er gaat niets veranderen. Veranderen is een menselijk proces en geen politiek!

12 dagen geleden
S. d.
S. d.

RUTTE heeft dan wel misschien 2 miljoen stemmers maar dat zegt meer over dat grotendeels van nl Rutte dus niet ziet zitten. 2 miljoen tov alle andere stemmen zegt genoeg. Iemand er zo over nagedacht?

12 dagen geleden
Sammert Koeli
Sammert Koeli

rutte liegt niet alleenz bijna iedereen liegt daar en de NOS liegt het volk al meer dan 15 jaar elke dag voor!!!

12 dagen geleden
Levy Wonderbaum
Levy Wonderbaum

Hahahaha

10 dagen geleden
JP van der Meer
JP van der Meer

Kaag wordt al minder sterk...

12 dagen geleden
S. d.
S. d.

Welke VVD stemmer heeft er nu spijt? Like

12 dagen geleden
Robert Westheim
Robert Westheim

Andere partijen cda,vvd d66 mogen veel langer spreken dan BBB, Pvdd, Bij1, deze worden afgekapt. Waarom dat?, de voorzitster is dus wel partijdig i.p.v. onpartijdig zoals een voorzitter hoort te zijn. Tijd voor een nieuwe voorzitter, domina Arib mag van mij weg

12 dagen geleden
Nawid N.
Nawid N.

Spreektijd is gebaseerd op zetels. Meer zetels is meer spreektijd. Ik vind het ook niet fijn dat de PVV zo lang mag doorlullen over van alles en nog wat. Maar pas als je over je door de kiezer gegunde tijd heen gaat, wordt je afgekapt. Is wel zo eerlijk.

11 dagen geleden
Law Pli
Law Pli

Doorgestoken Kaag en Arib

11 dagen geleden
Thijs van Gisbergen
Thijs van Gisbergen

Ben ik hier de enige die dit een bijzonder traag en onnodig proces vindt?

12 dagen geleden
Nour Ahmad
Nour Ahmad

ذض

12 dagen geleden
Immi 84
Immi 84

De andere zijn gewoon te dom, Rutte speelt met ze.

12 dagen geleden
Old Cheese
Old Cheese

Mark Rutte en zijn Clubhuis VVD valt toch wel door de mand. Heb je het reclame spotje gezien met die dikke volgevreten VVD'ers En allemaal met een vlekje? of geheugen storingen.

12 dagen geleden
Veli Girgin
Veli Girgin

Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

12 dagen geleden
Paris
Paris

Kaag is niet oprecht!

12 dagen geleden
DRS Prof
DRS Prof

Ik speel schaak. Als iemand heeelemaal op verlies staat, maar gewoon volhoudt/doorgaat/tijd neemt, nou, daar wordt ik moe van.

12 dagen geleden
A G
A G

Thierry ❤️

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

MAAR RUTTE KAN BLIJVEN DOORGAAN SAMEN MET DE VOOORZITTER

12 dagen geleden
Levy Wonderbaum
Levy Wonderbaum

Caroline wat probeer je nou

10 dagen geleden
ryan doleweerd
ryan doleweerd

Ik heb nou al iets van 5 comments van je gezien en wil graag 1 ding zeggen. Je caps lock staat nog aan.

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

WANEER WILDRES DEZE LEUGENS HAD VERTELD HAD HIJ ER UIT GELEGEN

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

MENEER ARBIB IK HEB NOG GEEN ANTWOORD VAN U

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

IK HB NOG STEEDS GEN ANTWOORD VAN U

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

ZE KRUIPEN ALLEMAAL WEER IN HUN SCHELP HAD NIKS ANDERS VERWACHT

12 dagen geleden
ale Fokkema
ale Fokkema

Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

SERIEUS DE HELE KAMER WORDT GELIJDT DOOR BUITENLANDERS ER ZJN EEN PAAR LEDEN DIE ER TEGEN IN GAAN MAAR ONZE VOORZITTER IS EEN MOSLIM

12 dagen geleden
caroline32ful
caroline32ful

ZE GAAN DOOD LEUK VERDER IN DE KAMER MET AL DE LEUGNS

12 dagen geleden
Meneer De vries
Meneer De vries

Nieuwe verkiezingen!

12 dagen geleden
Peter Captain
Peter Captain

Hopelijk blijft Arib Kamervoorzitter.

12 dagen geleden
x
x

Arib is een narcist bah

12 dagen geleden
Suurtje Bajnath
Suurtje Bajnath

Mark heeft zoveel ervaring,en dit is gewoon simpelweg Politiek,zie v.dalenwrdenboek betekenis politiek Er is nog niemand klaar om zijn werk over te nemen in Den Haag,

12 dagen geleden
RoySaly71
RoySaly71

Volgende verkiezing Sylvana nog een zetel

12 dagen geleden
Juttje _97
Juttje _97

2:01:36 Ouwehand: “Ja hoor, dat zal wel! Dat is die Rutte! Je kan geen waarde hechten aan wat hij daar zegt!” De heer Rutte lijkt geërgerd te zijn door deze terechte observatie van mevrouw Ouwehand, maar dat is de consequentie waar hijzelf met zijn beslissing tot aanblijven voor heeft gekozen.

12 dagen geleden
Iwahn Apon
Iwahn Apon

Met Tjeenk Willink wordt de PvdA binnen gehesen: VVD-D66-CDA-PvdA in de maak.

12 dagen geleden
Rauw B.
Rauw B.

😔

12 dagen geleden
JohnDoeNews
JohnDoeNews

26:48 Simons stems TEGEN een debat om racisme en discriminatie te bestrijden? Hmmm... Was dat niet haar ultieme agendapunt?

12 dagen geleden
Kylian Weijers
Kylian Weijers

Ze stemt voor een commissie, wat veel praktischer is dan een debat. Dus eerst goed overleg en dan pas inhoudelijk plenair debat. Een plenair debat heeft echt geen zin in dit stadium :-)

12 dagen geleden
JohnDoeNews
JohnDoeNews

12:40 Als je nu even je woorden iets met iets meer tact kan brengen, zal je er veel beter naar je geluisterd worden. Dit is altijd een beetje het probleem van PVV en tegenwoordig ook van FvD geweest.

12 dagen geleden
JohnDoeNews
JohnDoeNews

@Alies Manoukian Ja, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Rutte kan natuurlijk heel goed babbelen. Wilders is daar gewoon minder goed in. Hij kan wel debat voeren, maar niet zonder gezichtsverlies. Je ziet dat vooral nu aan Rutte. Hij vertelt ons allen met een grote glimlach dat hij "naar eer en geweten" heeft gelogen. Nu kan ik me dat nog voorstellen, maar over dat telefoontje van half 8 's ochtends, deed hij net zo onschuldig. Een wolf in schaapskleren, heet dat.

11 dagen geleden
Alies Manoukian
Alies Manoukian

Klopt inderdaad. Er is binnen de PVV (behalve Bosma wellicht) niemand met een charme en een bepaalde rust die de boodschap op een subtiele manier kan overbrengen. Die tact is naar mijn idee erg belangrijk als je kiezers wilt binnenhalen. Wellicht is grote reden voor het huidige zetelverlies?

12 dagen geleden
Mistertunk
Mistertunk

Ouwehand lets gooooo. Altijd goed scherp en inhoudelijk

12 dagen geleden
AtomicLena
AtomicLena

Eens, ik vind haar echt enorm sterk overkomen.

11 dagen geleden
ale Fokkema
ale Fokkema

Ben ik geheel met je eens.

12 dagen geleden
amber van
amber van

Teleurgesteld in D’66. Geen verbazing voor rutte. Het schiet niet op. We zitten in een crisis. Waarom zoveel kansen.

12 dagen geleden
coc001 coc001
coc001 coc001

Rutte functie elders! we moeten wat met de heer rutte.

12 dagen geleden
Jeroad
Jeroad

Kaag is veel erger dan Rutte. Let maar op

12 dagen geleden
kolim jone
kolim jone

Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

2 dagen geleden
mikel. P
mikel. P

Lilian Marijnissen heeft 1000% gelijk over kaag. Wat heb je als burgers aan dat geslijm van kaag. Daar kun je toch geen stro mee recht trekken? Kaag lijkt ook te lijden aan dementie Als kaag deze dodelijke giftige slang zoveel ervaring heeft in vluchtelingen werk, dan had ze niet moet schreeuwen : hier scheiden onze wegen. Dus bij haar gaat ook de mond sneller dan haar verstand. En als volk heb je hier zeker niets aan

12 dagen geleden
Anne Bruggen
Anne Bruggen

Hij zegt 'ik kan nu ook niet hier liegen dat ik niet heb gelogen'. Heeft ie eindelijk bekend dat ie heeft gelogen . @1:08:25

12 dagen geleden
kolim jone
kolim jone

Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

3 dagen geleden
Jeroad
Jeroad

2 miljoen Nederlanders gestemd op de VVD... ongelooflijk...

12 dagen geleden
Curiosity
Curiosity

Hoe kan je nou schrikken van iets wat je zelf bewust had gezegd een paar dagen daarvoor? Tenzij je dacht dat het niet openbaar zou worden natuurlijk.....1:14:12

12 dagen geleden
Zarion11 A Nobody
Zarion11 A Nobody

1:12:22 'Waar dingen wel goed dingen, waar dingen niet goed dingen'. lol 1:13:11 'Ik zoek hulp'. Wauw. lmao 1:13:32 'Ik heb gelogen'. Nou, dan zijn we er toch? Jokkebrok!

12 dagen geleden
timber
timber

Bij elkaar zit men daar op een dood spoor. Ben benieuwd of Tjeenk Willink daar nog beweging in kan brengen.

12 dagen geleden
Xman1976 Xman
Xman1976 Xman

Eerst €1000,- voor iedere burger, dan pas vertrouwen terugwinnen!!!

12 dagen geleden
Alies Manoukian
Alies Manoukian

Kijk maar uit, straks krijgen ze ons zover dat we ze sméken om die 1000 euro.

12 dagen geleden
JohnDoeNews
JohnDoeNews

Zelfs als dat gebeurt, is dat een illusie. Als ze je aan een kant een kwartje geven, pakken ze aan de andere kant een tientje af.

12 dagen geleden
Λ_DV
Λ_DV

Opnieuw stemmen!

12 dagen geleden
ryan doleweerd
ryan doleweerd

Ik denk dat je beetje dezelfde uitslag krijgt. Rutte heeft een ziek hoog percentage van de stemmen van VVD gehad en ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen van stem wisselen

12 dagen geleden
Rederick Froders
Rederick Froders

Eindigt alleen maar in nog meer stemmen voor de VVD

12 dagen geleden
Roy
Roy

Iemand die weet waarom FvD niet voor die laatste motie stemde?

12 dagen geleden
MLH
MLH

"De vertrouwenskloof". 😂😂. Jaja.

12 dagen geleden
Martijn
Martijn

Rutte, ik kan me niet herinneren dat ik gelogen heb.

12 dagen geleden
A G
A G

Kaag leest voor praat niet vanuit haar hart

12 dagen geleden
Denz
Denz

Kom op Kaag, nu doorpakken.

12 dagen geleden
Denz
Denz

@Martijn waar baseer je dat op?

11 dagen geleden
Martijn
Martijn

Kaag pakt helemaal niks door, die is net zo stiekem als de rest!

12 dagen geleden
Denz
Denz

@Niekberg de leiding nemen in de formatie zoals ze dat hier in het debat ook doet. Ze sluit Rutte niet uit, begrijpelijk want ze heeft haar kiezers hoog zitten en wil ze koste wat het kost vertegenwoordigen in de regering. Ze had gehoopt dat Rutte zelf was afgetreden, maar dat deed hij natuurlijk niet dus nu moet ze zorgen dat met of zonder de VVD, dat ze in ieder geval Premier wordt. Rutte heeft Wilders en Baudet al uitgesloten, maar ik denk dat Kaag nog best met 1 van de 2 zou willen regeren. Ze is echt een leider, de rest hier zeikt en schreeuwt alleen over het verleden, Kaag is de enige die hier aan de toekomst denkt en plannen maakt voor wat er nu moet gaan gebeuren. Ik hoop zonder de VVD (het CDA gaat vast niet akkoord dus dan moeten ze sws nog een andere partij vinden). Maar zelfs als ze in het kabinet stapt met de VVD en Rutte, denk ik niet dat Rutte de volle 4 jaar MP blijft. Kaag neemt het dan wel over op den duur.

12 dagen geleden
Niekberg
Niekberg

Wat doorpakken?

12 dagen geleden
Alain Franken
Alain Franken

Wat een poppenkast en drama allemaal, omdat de premier het verstandiger vond om de perceptie te managen dan de daadwerkelijke waarheid te vertellen over iets wat hij wel of niet heeft gezegd in een gesprek dat eigenlijk vertrouwelijk hoorde te zijn. De verkiezingen zijn geweest, vvd is de grootste, laad die man zijn werk doen nu en geef m het vertrouwen.

12 dagen geleden
Chris Sturk
Chris Sturk

Ik ben fan van Omzigt maar wat een slappe hap van het CDA, Hoekstra toon eens ruggengraat man chanteren ze je ofzo

12 dagen geleden
MICA
MICA

wat een theaterspel zeg. wie word nou niet ziek van dit bureaucratisch spelletje?

12 dagen geleden
Bart Doorn
Bart Doorn

Die CU had hem weg moeten stemmen. Nu wordt de onwerkbaarheid alleen maar groter. Dat is juist schadelijker voor het land.

12 dagen geleden
Dragon240264074
Dragon240264074

Welke discussies er ook moge zijn..... Voor mij is een leugenaar onbetrouwbaar. En ik vraag mij met terugwerkende kracht af wat de heer Rutte in zijn afgelopen kabinetsperiodes wél eerlijk heeft gezegd

12 dagen geleden
bfuncken
bfuncken

Nou ja dat is het hele punt van de Kamer....:) mee eens!

12 dagen geleden
Sam W
Sam W

Een meerderheid in de kamer heeft geen vertrouwen meer in Rutte, dan is het toch einde verhaal lijkt me?

12 dagen geleden
ryan doleweerd
ryan doleweerd

@Sam W Ik snap waar het voorstel vandaan komt en ik denk dat het volkomen terecht is, maar ik denk dat er geen groot verschil gaat zijn met de huidige uitslagen. Misschien dat VVD en dan voornamelijk rutte wat minder stemmen vangen maar dan gaan die stemmen naar soortgelijke partijen.

11 dagen geleden
Sam W
Sam W

@ryan doleweerd Ben het wel eens met het voorstel van Wilders. Om met dit nieuwe licht weer verkiezingen te doen. Juist nu ze pas geweest zijn, doet het nog weinig schade. Als je kijkt op de volkskrant z'n coalitie wijzer is er ook gewoon weinig mogelijk.

11 dagen geleden
ryan doleweerd
ryan doleweerd

@Sam W Ik heb D66 gestemd. Nou moet ik zeggen dat een samenwerking met de VVD van mij absoluut niet hoeft reden daarvoor hoef ik geen uitleg te geven denk ik. Maar het gaat om regeren en dus meerderheid in de kamer dus die samenwerking gaat waarschijnlijk wel komen. Hoewel ik het eens ben dat het voor Rutte tijd is om te gaan, heeft hij een absurt percentage van de totaal stemmen van de VVD gehad, dus zou ik niet weten hoe ze dat moeten oplossen. (of hij deze nu nog steeds zou krijgen is natuurlijk af te vragen)

12 dagen geleden
Sam W
Sam W

@DENN!S Ik kan me niet voorstellen hoe partijen dan nog met hem in zee kunnen gaan, na hem vorige week compleet hebben afgekraakt. Dat kan je toch ook niet meer doen voor je eigen geloofwaardigheid? Voor de mensen die op D66 of CDA hebben gestemt bijvoorbeeld. Om maar over vertrouwen in de politiek te spreken. Kan me zowiezo niet voorstellen hoe mensen nog massaal op hem hebben gestemt. Dat doet me echt verdriet.

12 dagen geleden
DENN!S
DENN!S

Was het maar waar Sam. Maar ze hadden helaas geen meerderheid... echt net niet. 😑😑😑

12 dagen geleden
Bart Doorn
Bart Doorn

Wat een clown die Rutte. Nu over 1977 beginnen dat er pas aan het eind van de gesprekken van de formatie over ministers wordt gesproken. En zelf binnen 5 minuten over Omtzigt beginnen. Volstrekt ongeloofwaardig die Rutte.

12 dagen geleden
Yocairo
Yocairo

Rutte hoopt natuurlijk gewoon dat hij de huidige coalitiepartijen toch een mooi aanbod kan doen om verder te gaan, dan is aan het eind opeens wel weer mogelijk dat hij minister-president blijft. Ik vind het een slimme poging van Rutte, maar ik vind dat de coalitiepartijen - in ieder geval de CU die naderhand toch aangeeft geen vertrouwen meer te hebben in Rutte - gewoon keihard hun voet hadden moeten neerzetten.

12 dagen geleden
Grieks Bier
Grieks Bier

Mark Rutte heeft wel iets geleerd vande toeslagenaffaire. Voor de affaire was het: "wie een fout maakt of iets vergeet is een leugenaar en fraudeur. Die moet gestraft worden met terugwerkende kracht en alles inleveren". En wat zegt Mark Rutte nu: " ik heb een fout gemaakt en ben geen leugenaar en fraudeur. Ik was het alleen vergeten en heb onbedoeld een fout gemaakt. Ik hoef daarvoor niet gestraft te worden en kan mijn positie behouden. Nederland is land waar we elkaar fouten vergeven".

12 dagen geleden
d.j brick mocs
d.j brick mocs

Dubbel gelul. Maar zijn we gewend van Rutte

12 dagen geleden
BEMOEI BRIGADE
BEMOEI BRIGADE

Hij blijft liegen

12 dagen geleden
Rederick Froders
Rederick Froders

D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

12 dagen geleden
MrGanz87
MrGanz87

@Denz kaag is nog corrupter dan Rutte

13 uur geleden
Denz
Denz

Dan zullen toch echt nog een partij nodig hebben. Kaag wil Premier worden, die wil zélf aan het werk voor NL, en mijn stem heeft ze. Je ziet dat ze hier ook de enige is die zich écht als leider opstelt. Ik hoop alleen dat ze met elke partij in ieder geval wil praten. Van links naar rechts.

12 dagen geleden
UnforgettableJazzFusion
UnforgettableJazzFusion

Mooi om al die partijen te zien spartelen. Rutte is een baas. Alles glijdt van hem af.

12 dagen geleden
G Morabito
G Morabito

Gewoon verkiezingen opnieuw stemmen zo los je deze hele gezeur en gezeik op. Tjonge jonge zeg! Net klein kinderen in de kabinet.

12 dagen geleden
Law Pli
Law Pli

Wat heeft opnieuw stemmen voor zin als Ollongren dan weer verantwoordelijk is voor het regelen van de poststemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen?

11 dagen geleden
Yocairo
Yocairo

Waarom zou dit helpen? De winst van VVD is desondanks de vertrouwensschade van Rutte over de toeslagenaffaire. Dan zou iets veel kleiners als het spreken over een individueel kamerlid tijdens een verkenning toch in het niets vallen? Opnieuw stemmen gaat daarbij weinig nieuws opleveren, lijkt mij.

12 dagen geleden
timsokay
timsokay

Wat een interessant onderonsje tussen Ouwehand en Wilders in de pauze voor de stemming? Zou graag hebben gehoord wat die tegenpolen zo collegiaal met elkaar te bepraten hadden...

12 dagen geleden
Yocairo
Yocairo

In het debat is duidelijk geweest waar mw. Ouwehand en dhr. Wilders het met elkaar over eens waren, dus wellicht over de motie van wantrouwen of het aankomend formatieproces.

12 dagen geleden
G Morabito
G Morabito

Gewoon opnieuw stemmen kabinet herstellen zo los je problemen op in Nederland.

12 dagen geleden
Creating Reality
Creating Reality

De scheidslijn tussen dictator en democraat is niet altijd eenvoudig te trekken, bijvoorbeeld wanneer iemand aan de macht is gekomen, of blijft, door (herhaalde) verkiezingsfraude zoals veel dictators doen om een schijn van legitimiteit op te houden. Ook is het mogelijk dat een dictator op democratische wijze aan de macht komt, zoals Adolf, maar vervolgens de democratie verandert in een dictatuur.  De Romeinse dictator trad weer af als de crisis voorbij was en de senaat hernam dan zijn positie weer als de wetgevende macht.  Julius Caesar werd zelf, door zijn grote overwinningen, benoemd tot dictator 'perpetuus' (eeuwige dictator), dat wil zeggen dictator 'voor het leven', en was in die zin een moderne dictator evenals zijn opvolgers de Romeinse keizers. ➡️Ook de moderne dictator zal doorgaans nooit vrijwillig zijn macht opgeven. Het is als zodanig een heerser die regeert zoals een absoluut monarch, echter zonder enige dynastieke basis. Om deze reden staat de moderne dictator meer in de traditie van de tirannen uit de oudheid, dan van de Romeinse dictator. "Ik lieg niet.."

12 dagen geleden
Ruud Meyer
Ruud Meyer

Eer aan zichzelf houden kan Rutte niet.....hij heeft geen eer.... En waarom ook? Hij komt overal mee weg, zijn narcisme wordt gevoed... hoe moet hij ooit nog vertrouwen verdienen?

12 dagen geleden
PixelPhobiac
PixelPhobiac

Hij jokt gewoon weer!

12 dagen geleden
Michell van den Boom
Michell van den Boom

U heeft dus gelogen? Mark Rutte : "Nee, ik heb niet gelogen, of ja ik heb niet de waarheid gesproken over dat ik het over Dhr. Omtzigt heb gehad. "Dat blijkt nu wel." Maar daar heb ik niet om gelogen" Dat heeft u wel meneer Rutte. Mark Rutte : "Nee, ik ga niet liegen over dat ik zou hebben gelogen , dat zou echt stom zijn". Dan heeft u toch gelogen? Mark Rutte : " Dan verschillen we van mening" Komedie pur sang...

12 dagen geleden
John Anonymous
John Anonymous

@Michell van den Boom Nogmaals, je hoeft Rutte niet geloven. Ik heb ook zo mijn twijfels. Maar daar gaat het hier niet om. Mijn punt is dat ze hem probeert te vangen op zijn letterlijke woorden dat hij had gelogen, terwijl OVERDUIDELIJK is dat hij alleen maar bedoelde dat hij een onwaarheid had uitgesproken. Hij dacht dat het wél waar was, omdat hij zich er niks van kon herinneren. Als je het verschil tussen een bewuste leugen en een onbewuste leugen (wat ik persoonlijk geen leugen zou noemen) niet snapt, dan zijn we uit uitgepraat, want dan weet ik het ook niet meer.

8 dagen geleden
Michell van den Boom
Michell van den Boom

@John Anonymous Wil ik wel doen op wat je zei over dat het "flauw" was van Oudehand. Dus het is flauw als je iemand op een leugen wijst? Die prognose die je schetst kan je op verschillende manieren interpreteren. Maar hij heeft het immers gewoon toegegeven hoor, wel naar eer en geweten. Dat is echt klinkklare onzin. Weet je wat het is, als je écht verstand hebt en daarmee bedoel ik gezond verstand in de zin dat je vooral je geest en mindset in balans is ga je dit soort dingen niet lopen verdedigen door te stellen dat het flauw is. Jij gelooft toch niet dat "Kan ik me niet zo herinneren gelul?" Weet je wat ik echt flauw vind, dat hij niet gewoon de waarheid in de eerste instantie heeft verteld toen het hem gevraagd werd. Als hij het had gezegd had het hem meer gesierd. Dat omheen gedraai van Rutte en die woordspelletjes. Verschrikkelijk. Maar Rutte is niet de enige. Zoals Kaag zei gelooft ze niemand in de politiek op hun woord. Maar ja goed. Wat jij flauw vind, vinden anderen gewoon terecht. Maar ga niet zeggen dat dat met verstand te maken heeft want dat is echt bullshit.

9 dagen geleden
John Anonymous
John Anonymous

@de waarheid Argumentum ad populum. Ga nou gewoon eens in op wat ik zeg.

10 dagen geleden
de waarheid
de waarheid

1.3 k likes 171 dislike s op 160k views ik geloof die cijfers meteen 😆😆 waarschijnlijk zijn die cijfers ook gelogen... of ja niet gelogen maar veranderd

10 dagen geleden
John Anonymous
John Anonymous

Dit was gewoon flauw van Ouwehand, want iedereen met een beetje verstand snapt dat Rutte hier niet bedoelt dat hij bewust heeft gelogen (dat is feitelijk wat we onder liegen verstaan), maar dat hij per ongeluk een onwaarheid heeft verteld (dat noemen we ook wel eens liegen, maar is het feitelijk niet). Dus op dit punt heeft Rutte gelijk dat hij niets anders beweert dan de week ervoor.

11 dagen geleden
Fullmoon MWithagen
Fullmoon MWithagen

Waarom dit gedram? Wat wil je? Nieuwe verkiezingen zelf aan de macht? Dit gaat niet over de mensen in het land dit gaat over wie is de machtigste. Naast de waarheid praten is jammer genoeg politiek, iedereen doet daar aan mee. Sommigen doen dat zeer weinig, anderen veel wie wie is we don't know.

12 dagen geleden
pbakker
pbakker

Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

12 dagen geleden
Owsryudie
Owsryudie

Azarkan is echt een leider hé, dat merk je in het manier van doen. Ik denk dat ik de volgende keer, mits hij deze prestatie blijft volhouden op hem te gaan stemmen. Ik denk dat hij wel underrated is qua stemmen.

12 dagen geleden
Michell van den Boom
Michell van den Boom

Azarkan is ook een goede spreker. Dat stukje dat hij zei , " Heeft Dhr. Rutte nu tegen mij gelogen? " is goud waard.

12 dagen geleden
Bowey Groen
Bowey Groen

@Dog's Eye jammer dattie bij de partij van erdogan zit

12 dagen geleden
Dog's Eye
Dog's Eye

Hij is laatste tijd erg baas ja

12 dagen geleden
Chris Sturk
Chris Sturk

Kaag kan zich ook al bijna niet meer herinneren dat ze vorige week Rutte nog afkeurde, geheugen van Kamerleden is niet lang ... 😜

12 dagen geleden
yasio bolo
yasio bolo

Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

4 dagen geleden
Fullmoon MWithagen
Fullmoon MWithagen

Kunnen jullie nu gewoon beginnen met een kabinet formeren ipv deze verlenging van zetten van vorige week! Stop wordt hier doodziek van, ik ben een pvdd stemmer.

12 dagen geleden

Volgende

Follow the Money #4: 10 jaar na de financiële crisis

1:51:04

Pieter Omtzigt FILEERT de Rijksoverheid

1:04:03

Swimming in a pool of oobleck #Shorts

0:38

Swimming in a pool of oobleck #Shorts

Dylan Ayres

Weergaven 3,3 mln.

Prince Philip's funeral: the key moments

6:16

The Netherlands: Beyond Amsterdam

25:03

The Netherlands: Beyond Amsterdam

Rick Steves' Europe

Weergaven 6 mln.

TERUGKIJKEN: Debat over avondklok

3:46:14

Formatieproblemen mbt Omtzigt

13:29:41

Formatieproblemen mbt Omtzigt

AllePolitiek

Weergaven 13K

Swimming in a pool of oobleck #Shorts

0:38

Swimming in a pool of oobleck #Shorts

Dylan Ayres

Weergaven 3,3 mln.

Prince Philip's funeral: the key moments

6:16

Do we Need Nuclear Energy to Stop Climate Change?

10:43

Do we Need Nuclear Energy to Stop Climate Change?

Kurzgesagt – In a Nutshell

Weergaven 3,6 mln.

Het 10-minutengesprek | Sketch

2:25

Het 10-minutengesprek | Sketch

Het Klokhuis

Weergaven 164K