Nederland als harde schijf | Zondag met Lubach (S12)

 • Gepubliceerd op 6 maanden geleden

  vpro zondag met lubach

  Looptijd: 16:57

  Vorige week is het grootste windmolenpark op land geopend. In de Wieringermeer, waar de laatste jaren ook een paar enorme datacentra geopend met servers van Google, Microsoft en Facebook. Het park zou bijna 400.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien, maar dat gebeurt niet, want het meeste gaat naar Microsoft. Eric Wiebes wil alleen maar meer datacentra naar Nederland halen. En zo zijn meerdere partijen elkaar een het opfokken.
  Dit is het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLtax. #ZML
  Deze video komt uit uitzending 4 van seizoen 12 van Zondag met Lubach: www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-12/aflevering-4.html
  Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondagmetlubach
  www.vpro.nl/zml

vpro zondag met lubach
vpro zondag met lubach

Veel mensen kijken Zondag met Lubach-video's met ondertiteling in allerlei talen. Gemaakt door jullie, de community.

6 maanden geleden
het edele ambacht
het edele ambacht

Komende jaren gaan we nog meer van deze horrorverhalen horen... Arjen, je mag niet stoppen!! Iemand moet dit blijven aankaarten! Voor alle mensen die niet gemakkelijk toegang hebben tot andere media of niet gemakkelijk zelf informatie kunnen opzoeken!!

4 maanden geleden
blood raven
blood raven

leuke jonge die bil gates trek je broek maar uit nederland en smeer maar wat vaseline erop, kunnen we dit niet ff rap veranderen ?

5 maanden geleden
LoekTheKing
LoekTheKing

YouTube is verschrikkelijk.

6 maanden geleden
Mart de Visser
Mart de Visser

Arjen, als toch stopt, waarom doe je niet mee aan de Kamerverkiezingen (Partij voor de Farao lijkt me wel een goede titel voor je partij?)

6 maanden geleden
Mart de Visser
Mart de Visser

Over 6 dagen is het weer Farao-dag, kunnen we dit dit jaar virtueel vieren?

6 maanden geleden
marcello roos
marcello roos

Wist je dat de microfoon van je telefoon altijd aan staat en alles opneemt?

15 dagen geleden
R vLn
R vLn

In deze ben ik het eens met Wiebes en niet met Arjen; wij gebruiken allemaal internet, en daarvoor zijn datacentra nodig. Dan kun je zeggen dat die niet hier moeten komen, maar heb je ze dan liever in Afrika met kolengestookte centrales als stroombron? Wiebes doet een beetje besmuikt maar in deze heeft hij vind ik gelijk hoor.

20 dagen geleden
gmy33
gmy33

Bedankt voor de info .. wat een eikel die wiebes typisch vvd ?? .. ja helaas wel ...

26 dagen geleden
Broekje
Broekje

Wiebes is echt een walgelijke vent.

Maand geleden
Aaron Kessens
Aaron Kessens

En dan vandaag het nieuws dat we in noord-holland door die datacentra drinkwatertekort kunnen hebben

Maand geleden
Gen transporter
Gen transporter

De koeling van die systemen verbruikt belachelijk veel drinkwater en dat gaat problemen opleveren .

Maand geleden
Snoep Animatie
Snoep Animatie

Datacenters produceren ook.nog eens vrij veel warmte, daarmee kun je 270.000 huishoudensverwarmen... alleen niet via c.v. maar gewoon direct door klimaatverandering.. wel jammer dat het dan afkoelt als de dijken weer doorbreken.

Maand geleden
TheMomentChannel
TheMomentChannel

Fuck die software bedrijven! Wij hebben die stroom nodig zodat ons land minder vervuild wordt!

Maand geleden
hermantel Bo
hermantel Bo

Zeg Arjenner. Ik dacht dat jij slimmer was of hou je je van de domme? Nederland gaat bij de nieuwe wereld order straks een belangrijke rol spelen als informatie en data unit. Dus niets korte termijn planning. Nooit van agenda 21 gehoord? Nooit van Sustainable development? We built back better? Waarom denk je dat onze regering alle midden en kleine bedrijven boeren kapot laat gaan? Allemaal onderdeel agenda 21. Ontneem mensen hun zelfstandigheid. Hun geld. Dan hebben ze geen macht meer en zijn afhankelijk van de staat. Vervolgens prop je iedereen in mega steden in kleine units. Geconcentreerd als kampen (concentratie kampen ) en voilà ruimte zat voor de plannen. Uiteraard moeten wel eerst miljarden sterven. Na vaccinaties misschien vanwege een virus? Ik weet het. Jij weet het. Maar je houdt de mensen dom. ..zijn in jou ogen toch maar schapen toch? Mmmeeeehhhh....burgers zijn zo mak als lammetjes die zonder tegenstribbelen zichzelf naar de slachtbank laten leiden. Mijn mening

Maand geleden
QuanDar
QuanDar

Kerncentrales en alle windmolens plat!

Maand geleden
Arno Adam
Arno Adam

Zo zeggen van "Deze elektriciteit hier gaat helemaal naar dit datacenter" is een beetje misleidend en meer een marketing fantasie dan wat anders. Ze staan allebei gewoon op het net. Het lijkt mij dat die windmolenparken en die datacenters niet echt zoveel met elkaar te maken hebben. Bedrijven betalen in essentie voor een papier waarop staat dat ze "groene stroom verbruiken". Zolang het erop neerkomt dat bedrijven investeren in groene energie is het allemaal goed voor mij. Het is een compleet aparte vraag of het slim is om massaal een industrie aan te trekken die veel electriciteit verbruikt in verhouding tot het aantal jobs. Zo moet je die datacentrums bezien: het is een industrie als een ander met bepaalde voor-en nadelen. Datacentrums zijn (denk ik) niet zo vervuilend als een gewone fabriek. Nu ik toch bezig ben: zou het niet beter zijn als iedereen zijn belastingtarieven een beetje gelijk zou trekken? Nu spelen multinationals verschillende landen gewoon tegen elkaar uit. Zo van: "Ah jij wilt mij meer belastingen doen betalen zodat je straten kunt leggen enzo? Wel, dan ga ik gewoon met heel mijn bedrijf naar ergens anders en schrap ik hier alle banen." Uiteindelijk komt niemand echt goed uit deze situatie, behalve natuurlijk de steenrijke multinationals.

Maand geleden
Wilfred Prins
Wilfred Prins

De gemeente hollandskroon is druk bezig met meer data centers. Ze zijn zich in allerlei ambtelijke bochten aan het wringen om te zeggen dat de nieuwe datacenters nog onder de eerdere toezeggingen vallen.

Maand geleden
Rob Jorg
Rob Jorg

daarom moeten de boeren verdwijnen, akkers worden datacenter bouw locaties en windmolen parken. ondertussen woningbouw stop omdat we niet voldoen aan Co2 doelstellingen.

Maand geleden
MoViesDProductions
MoViesDProductions

Leuk, die Russische bots/trolls. Hoe zie je dat het een bot is? Nou, ze hebben het over 'SDA-stemmers'. SDA? Ja. In het Russisch spreek je de letter 'С' uit als onze S. Dus zoals wij een naam als 'Лиса' (Lisa) verkeerd zouden kunnen translitereren, hebben zij even niet opgelet en de C in 'CDA' als S getypt.

2 maanden geleden
Lude Boukema
Lude Boukema

satan broer

2 maanden geleden
Ruben H
Ruben H

Dit nieuws was was zo deprimerend om te horen! Ben ik voor de opleiding werktuigbouwkunde hard aan het denken hoe we een huis op innovatieve wijze energie neutraal kunnen maken en dan gaat de overheid ook nog zo doen!

2 maanden geleden
whhyyyyyyyyyy
whhyyyyyyyyyy

ik raad arjan ten zeerste af te stoppen immers iets wat werkt daar moet je vanaf blijven helemaal als het lekker rendeert which is does. maar mocht arjan er toch mee kappen dan zou ik toch gaan voor zondag met Tex aangezien hij ook een komisch talent is em dit format niet van de nederlandse tv mag verdwijnen aangezien dit het enige stukje mainstream media is wat veel jongeren zoals ik nog kijken

2 maanden geleden
R. Voogt
R. Voogt

In nederland kan je voor slechts 12 euro schuld zwaar in de problemen komen (bkr registratie, label fraudeur, etc.), maar de echte problemen die de regering/gemeentes/etc. veroorzaken is er nul verantwoordelijkheid en geen gevolgen voor de oorzakers.... want geld.

2 maanden geleden
Maarten Vermeulen
Maarten Vermeulen

En nu de grote schande van de biomassacentrale van Vattenfall bij Diemen. VIJFTIG vrachtwagens per dag met houtsnippers van gekapte bomen uit o.a. Estland, Letland en Litouwen worden er binnenkort verbrand. Vattenfalls slogan "Fossielvrij binnen één generatie" is ook een grote leugen. 🤣

2 maanden geleden
Thymen Kuiper
Thymen Kuiper

het geinige is nog dat ik bijna naast de Wieringermeer woon

2 maanden geleden
Richard Noordhoff
Richard Noordhoff

Heeft Afrika niet ergens in het noorden een woestijn? Geweldige kans voor een giga zonnepanelenpark.

2 maanden geleden
Richard Noordhoff
Richard Noordhoff

Misschien een idee om i.p.v. boomhutten tinywindmolenhuisjes om het huizenprobleem op te lossen? Er is wel een oranje huisjesmelker te vinden die hier wil investeren.

2 maanden geleden
Rapt0r
Rapt0r

1:48 "De regering is redelijk stabiel" This didnt age well

3 maanden geleden
ultron 64
ultron 64

Dat wou ik net zeggen.

2 maanden geleden
Dorothy Gray
Dorothy Gray

The low catsup synchronously last because port technologically hang down a decorous comma. male, aquatic bangle

3 maanden geleden
stijn van de vliert
stijn van de vliert

Wie kijkt dit op 15 januari 2022

3 maanden geleden
Umer Mirza
Umer Mirza

Er gebeuren zoveel dingen en overal in de wereld dat een gewone belastingbetaler/ arbeider niets van af weet. En maar denken dat alles eerlijk geregeld wordt.

3 maanden geleden
R G
R G

Kan ik die 38 euro "oplichterij-subsidie" terug vragen bij mijn belastingaangifte?

3 maanden geleden
Ari Vogle
Ari Vogle

Hey lubah ik betaalde je om alle mensen te overtuigen het vaccine te nemen en niet 1/3de

3 maanden geleden
Maarten Deiters
Maarten Deiters

en dat kost ons onze boeren !

3 maanden geleden
Dizzy D
Dizzy D

The ritzy glove energetically argue because gum alternately dislike towards a overconfident spinach. aback, military waitress

3 maanden geleden
Vuk Ceklic
Vuk Ceklic

The capable surfboard microbiologically escape because laura ultrastructurally watch at a decorous apple. three, torpid story

3 maanden geleden
Chris Bachofner
Chris Bachofner

De grootste schijtbak die er is, en daar kijken alleen maar linkse mensen naar. Kan ook niet anders die hele TV omroep is links, deze mensen zijn zeer gevaarlijk voor Nederland.

4 maanden geleden
Rutger Wiebes
Rutger Wiebes

is klimaatverandering dan geen globaal probleem... Wat een kutitem

4 maanden geleden
Doriano Bruintjes
Doriano Bruintjes

Gewoon je rode clown neus opzetten en stug blijven denken dat de overheid het beste voor het Nederlandse volk wil🤡

4 maanden geleden
Cedric de Vos
Cedric de Vos

Die Wiebes is een grote eikel.

4 maanden geleden
Martin willemse
Martin willemse

Even een kleine inschatting: Eerste golf eind juni 50.000 geregistreerde besmettingen in de steekproef van het RIVM en 5,5% positieve donorbloedtest gevallen. Huidige geregistreerde besmettingen eind november 520.000 in de steekproef van het RIVM en 8% met antistoffen. 5,5% van alle Nederlanders is 943.251 met antistoffen eind juni, met 50.000 geregistreerde besmettingen. in de steekproef van het RIVM. 8% van alle Nederlanders is 1.372.000 met antistoffen eind november, met 530.000 geregistreerde besmettingen in de steekproef van het RIVM. In de tweede golf, is er 2,5% met antistoffen bij gekomen, wat 428.750 Nederlanders zijn. In de tweede golf besmette Nederlanders 470.000 en blijkt hier uit dat er nog 41.250 te weinig mensen met antistoffen zijn om aan 8% te komen. Alle media kanalen lijken hier niks mee te doen, dat ik @t daar op aansprak en zij mijn mogelijkheid om nog langer te kunnen reageren via hun kanaal hebben geblokkeerd, omdat ik er op wees dat ze klakkeloos alles overbriefde wat het kabinet naar buiten bracht.

4 maanden geleden
Lucia Azankpe
Lucia Azankpe

Ik doneer mijn auto aan het einde van het jaar omdat God mijn leven heeft gered en ik dank een oprechte eerlijke persoon die, maar goed de zorg van haar interesse, contact met mij opneemt WhatsApp + 33755128589 Micra 1.2i - 80 Ultimate Jaar Kilometerstand september 2004 125.000 km Energie Benzine 143 g / km gecombineerd verbruik 5,9 liter / 100 km Transmissie Handmatig Aantal deuren 2 poorten met achterklep Fiscale stroom 5 CV Plaatsnaam 5 zetels Echte kracht 80 kanalen

4 maanden geleden
het edele ambacht
het edele ambacht

schokkerend dit...... dit val buiten elke omschrijving... Nederland waar zijn jullie mee bezig??!!

4 maanden geleden
Jeroen PUT
Jeroen PUT

Dit filmpje staat waarschijnlijk in een datacentrum van Botswana.

4 maanden geleden
Doubtfull1988
Doubtfull1988

Hey ZML niet om jullie op ideeën te brengen, maar ehh een follow up aflevering met Follow the money? Denk dat wij hier allemaal met popcorn klaar voor gaan zitten. :D

4 maanden geleden
N. E
N. E

Als die mafkezen die telefoonmasten in de fik zetten nu eens beginnen met datacentra. Is die onzin zo afgelopen Hebben we ook nog eens restwarmte ;)

4 maanden geleden
Kevin Vangelooven
Kevin Vangelooven

LOL Nederlanders die zeggen hoe raar het is dat Hollandse energie ....... jullie doen/deden hetzelfde met belgische windmolen parken in de noordzee... Belgen betalen subsidie aan de bouwer en de energie wordt gebruikt door nederland ;-)

4 maanden geleden
Bas de Wijn
Bas de Wijn

Ik zie het zo. Je hebt, qua CO2, een totale uitstoot. Die uitstoot, als je de aarde niet wil opwarmen, moet je die sterk verminderen. Het maakt dus niet uit waar de stroom heen gaat. Als het in Nederland gebruikt wordt, hebben wij een beter imago, en als we het verkopen, is het goed voor het imago van Microsoft. En we verdienen er ook nog geld mee. Ook is deze uitzending erg sterk vertekend. We zeggen dat de windmolens goed zijn, terwijl er hele stukken bos gekapt zijn voor die windmolens.

5 maanden geleden
Krijn van Alten
Krijn van Alten

Het kan zijn dan je het gemist hebt, maar ten eerste zitten de techbedrijven hier omdat ze hier nauwelijks belasting moeten betalen, dus daar verdienen we al geen geld mee, maar er gaat dus ook nog eens subsidie naar het bouwen van die windmolens, wat dus wel weer uit van de Nederlandse belastingbetaler komt. En hoewel ik netto netto niet weet of er dan aan het einde van de streep een negatief of positief cijfer overblijft, valt het naar mijn idee dus toch wel redelijk tegen hoeveel geld hier nu echt aan verdient wordt. Tenzij jij meer info hebt, dan hoor ik het graag.

4 maanden geleden
Ashanti
Ashanti

Zegt Cardi B maar laat foto zien van Megan The Stallion 13:45

5 maanden geleden
Wilfred Prins
Wilfred Prins

Laat Vattenfall de subsidie maar terug betalen. En Microsoft en Google hun stroom gewoon kopen

5 maanden geleden
Berend Hol
Berend Hol

die datacenters moeten toch ergens en dan heb ik toch liever dat ze in NL staat dan in china of saudi-arabië en het maakt niet uit waar ze staan ze gebruiken overal evenveel stroom. het gaat er toch om dat er helemaal geen co2 uitgestoten word toch niet alleen in NL.

5 maanden geleden
NPC SJW
NPC SJW

Maar waar gaat al het geld en de winst van die datacenters naartoe? Want wij krijgen er niks voor terug, geen groene energie, geen belastingverlaging.

5 maanden geleden
Krijn van Alten
Krijn van Alten

Wel, belastingverlaging is een poltieke keuze. Het is niet zo dat als er meer belasting binnenkomt dat de regering altijd zegt: ok, nu kunnen we wel belasting verlagen. Zeker niet met een VVD regering

4 maanden geleden
JerryMetal
JerryMetal

Tenzij die windmolens CO2 neutraal zijn gemaakt en geplaatst, wat niet kan, is deze stroom _niet_ CO2 neutraal. De CO2 zit al in de lucht door de productie van de molens zelf.

5 maanden geleden
Bobientje Bouwer
Bobientje Bouwer

Super leuke video!

5 maanden geleden
Frederik De Roeck
Frederik De Roeck

De datacenters in zee stoppen en de energie daar plaatselijk opwekken met offshore wind?

5 maanden geleden
bartjuhhh
bartjuhhh

Ik heb nu wel meer zin om het millieu naar de tering te helpen

5 maanden geleden
bartjuhhh
bartjuhhh

“Fossielvrij leven binnen één generatie”

5 maanden geleden
Funnyy Menn
Funnyy Menn

Politiek politiek politiek alles is politiek Alles heeft met geld te maken niks groen iT dat iedereen heeft schijt aan dr wereld Letterlijk Groen groen groen aarde maakt zich zelf groen

5 maanden geleden
wijkagent Hans
wijkagent Hans

ARJEN IS DE BOODSCHAPPER VAN DE OVERHEID. BILLENLIKKER VAN HET SYSTEEM

5 maanden geleden
Biofood Drachten
Biofood Drachten

Zou een of andere youtube pro eens laten zien hoevaak arjen, 'en dan..... ' aan het begin van een nieuw onderwerp zegt

5 maanden geleden
Levi Dragon
Levi Dragon

8:38 die Wiebes neus wordt steeds langer

5 maanden geleden
damien ijzendoorn
damien ijzendoorn

lubach de complotgekkie

5 maanden geleden
Evert from Nederland
Evert from Nederland

En een aflevering later vraagt Lubach zich af waarom de burgers zo gevoelig zijn voor waanzinnige theoriën over politici. Het zijn vast en zeker geen satanisten maar ze gedragen zich wel duivels.

5 maanden geleden
benbelgam
benbelgam

Er is dus voor 660 miljoen aan windmolens neergezet met belastinggeld die enkel Micros(ch)oft ten goede komen … En er zijn zo'n … wat? 15 miljoen Nederlanders? Kleine tip van deze Belg … Of wat ik in elk geval zeker zou doen moest ik Nederlander zijn … FF mailtje sturen naar Microsoft om m'n €44 terug te vragen die ik betaald heb voor HUN windmolens. Kost niks, je staat recht in je schoenen, en als een groot deel van Nederland dit doet kunnen we nog eens lachen.

5 maanden geleden
Bart Van Riel
Bart Van Riel

Ja ze betalen bijna geen belasting, maar ze betalen wel wat. Een klein percentage van heel veel geld is nog interessant voor Nederland

5 maanden geleden
abdel
abdel

10:48 wanneer niemand lacht om je grap

5 maanden geleden
CrzyLion
CrzyLion

het feit dat erik wiebes doet alsof nederland het enige land is met windmolens en microsoft en co daarom naar nederland komen, toont aan dat ze er van uitgaan dat hun stemmers echt wel heel dom en bekrompen zijn.

5 maanden geleden
DJ Den-san Xu3
DJ Den-san Xu3

PATENT WO 2020/060606 De RF-ID chip in een menselijk lichaam heeft nu eenmaal een data center nodig, zijn jullie blind?

5 maanden geleden
Geer
Geer

Ugh WAP is zo’n banger

5 maanden geleden
Dave Vd
Dave Vd

13:35 I ben een snotneus maar ik zou al gehakt met dat zwakke excuus maken xD. Dus onze 17miljoen mensen zijn verantwoordelijk dat alle bedrijven datacenters in onze achtertuin zetten voor de hele wereld ? We zijn het goedkoopste hun betalen geen belasting en krijgen ook nog eens subsidie waarom denk je dat ze het hier neerzetten en niet Belgie kneus. BATS gedissed.

5 maanden geleden
Lars Bertje
Lars Bertje

Bouw gewoon een paar van die kern centrales, zelfs het kernafval kan deels worden gerecycled. We moeten gewoon kappen met deze bullshit molens die alleen maar ruimte innemen en waarvan de bouw ook nog eens vet veel uitstoot.

5 maanden geleden
Marcus Geleijnse
Marcus Geleijnse

wacht eens even.................... IK WOON IN ZEEWOLDE!!!

5 maanden geleden
Catnium
Catnium

iik zeg altijd al de politiek verkoopt ons eigen land onder onze reet vandaan

5 maanden geleden
Catnium
Catnium

en iedereen denkt dat ik gek ben

5 maanden geleden
Lucas de Graaf
Lucas de Graaf

Ik woon zelf in Beieren sinds 2003, en heb me nooit echt bemoeit met de nederlandse politiek tot nu. En ik was altijd al trots om Nederlander te zijn. Maar als ik al die Lubach filmpjes kijk, schrik ik me toch wel heel erg rot en schaam me over hoe het er aan toe is in mijn thuisland. Een schande is het, dat terwijl wij een zo competent, makkelijk volkje zijn, we gewoon van politieke lui met missende hersenscellen geleid worden en daar ook nog elke keer op stemmen. En niemand die er wat tegen doet. Niet dat het er hier in Duitsland er goed aan toe gaat, maar sommige dingen lopen toch wel ietsje beter.

5 maanden geleden
Patrick C
Patrick C

Zijn we écht verbaasd over t feit dat de VVD vol gaat voor t bedrijfsleven?? Really? Een andere keuze maken met de verkiezingen misschien? Hoe was t ook alweer? Een volk krijgt de regering die het verdient?

5 maanden geleden
Rinish Harpal
Rinish Harpal

Mee eens!

5 maanden geleden
jeroen92
jeroen92

Maar wat is nou het probleem? Als wij ze niet binnenhalen doet een ander land dat, het is toch niet relevant WIE de groene stroom gebruikt voor het klimaat?

5 maanden geleden
Dodec84
Dodec84

Ik snap het ook niet zo goed. Lubachs argument lijkt een beetje 'Eigen stroomverbruikers eerst' of zo. Het enige argument wat ik kan verzinnen tegen die datacentra is dat Nederland eigenlijk helemaal niet zo geschikt is voor deze datacentra. Ten eerst omdat we dichtbevolkt zijn, er is gewoon weinig plek. Één van de argumenten is dat Nederland geen natuurrampen kent, maar dat betwijfel ik, we liggen onder de zeespiegel, vooral op die plekken waar die centra komen. En dat Nederland nauwelijks oorlogen kent klopt misschien wel, maar puur vanwege onze dichtbevolktheid, onze vaak pro-Amerikaanse houding en 'islam-kritische' politici zijn we wel aantrekkelijk voor aanslagplegers. Maar goed, al die argumenten noemt hij niet, het lijkt hem puur te gaan om een ZWEEDS!!1111 bedrijf die windmolens levert voor datacentra van een AMERIKAANS!!!111 bedrijf. Natuurlijk het kost ons geld. Maar we kunnen onszelf ook wel afvragen waarom al die techbedrijven zich voornamelijk kunnen ontwikkelen in Amerika en niet in Europa.

5 maanden geleden
gaat jullie niks aan
gaat jullie niks aan

Arjen Lubach het wordt tijd om op te stappen, je spreekt met dubbele tong namelijk. Veel Nederlanders zien dat inmiddels, vooral de complotdenkers (kritische mensen).

5 maanden geleden
Rock girl
Rock girl

"Wij geven gratis geld voor windmolens!" "Chill!" zegt de windmolenbouwer Sorry, kon het niet laten

5 maanden geleden
Nadrah Sarwar
Nadrah Sarwar

Jij bent top!!

5 maanden geleden
Rock girl
Rock girl

@ Hebben meer mensen ervaring met accounts die verwijderd worden?

5 maanden geleden
Loek van der Poel
Loek van der Poel

Echt je ziel verkocht

5 maanden geleden
otp ls
otp ls

Zonder team Lubach, blijven wij een ongeinformeerd volkje dat keihard genaaid wordt.. de top is alleen bezig met eigen belangen. Wiebes en rutte moeten zsm oprotten

5 maanden geleden
N.A
N.A

Love Wiebes

5 maanden geleden
yasio bolo
yasio bolo

gast lijkt echt niet eens te weten wat een data center precies doet en voor is. Edit: Spelfouten vervangen voor correcte spelling.

5 maanden geleden
Benjamin jc
Benjamin jc

God zegene

5 maanden geleden
yasio bolo
yasio bolo

Prima toelichting

5 maanden geleden
Nellie Hamstra
Nellie Hamstra

Er zijn niet voor niets complottheorieën. Iedereen voelt wel aan dat er iets gigantisch fout gaat.

5 maanden geleden
soiung toiue
soiung toiue

"Wij geven gratis geld voor windmolens!" "Chill!" zegt de windmolenbouwer Sorry, kon het niet laten

5 maanden geleden
SoYou Know
SoYou Know

Geweldig hoe de Nederlandse burgers gepiemeld worden door de eigen volksvertegenwoordigers. Het beetje groene energie dat gemaakt wordt verkopen aan Microsoft om data van Afrika op te slaan. En dit is dan met Nederlands belastinggeld betaald aan een Zweeds bedrijf. Niet alleen heeft de Nederlandse burgers hier geen baat bij, we moeten het betalen en hebben nu windmolens in plaats van groene natuur als uitzicht. Lol

5 maanden geleden
soiung toiue
soiung toiue

gesofisticeerde aanslavings algoritmen.

5 maanden geleden
Frank D
Frank D

Tja de dagen erna hoor je er niks meer van. Wel heel opvallend meer reclame op tv van die energiemaatschappij !!

5 maanden geleden
Bas van Dongen
Bas van Dongen

KWAL

5 maanden geleden
Lyric Poetry
Lyric Poetry

Lubach, thank you for existing

5 maanden geleden
bouytt guyt
bouytt guyt

"Wij geven gratis geld voor windmolens!" "Chill!" zegt de windmolenbouwer Sorry, kon het niet laten

5 maanden geleden
stijn leeuwangh
stijn leeuwangh

Als ik naar deze video kijk lijkt het alsof het probleem de grote boze Microsoft/industrie is. Maar volgens mij licht het probleem vooral bij de absurdhoge subsidies bij een technologie die zeer matige hoeveelheden energie kan opwekken. Het effect dat Lubach beschrijft is wat mij betreft nihil. Ten eerste als je extra energieconsumptie en groene energie opwekking toevoegen is er nog steeds een steiging in het totaal percentage groene energie. Ten tweede is de energie die met windmolenparken wordt opgewekt al zo'n klein percentage, dat het nauwelijks uitmaakt waar het naartoe gaat. Al met al is Microsoft dus niet het probleem, maar een investering in de verkeerde groene energie.

5 maanden geleden
Je beste vriend kijkt met je mee
Je beste vriend kijkt met je mee

@ Hebben meer mensen ervaring met accounts die verwijderd worden?

5 maanden geleden
PitbullTerror88
PitbullTerror88

En wat gaat er nu gebeuren dan? Gaat dit consequencies hebben zodat dingen veranderen of hoe zit dat? Hoe gaan we de regering forceren om het dit aan te pakken?

5 maanden geleden
asioe kiou
asioe kiou

alleen prima vinden, maar zelfs goed en de normaalste zaak van de wereld. Dan kan je toch niet trots zijn op je land?

5 maanden geleden
Ati
Ati

wel jammer, als mensen hier meer aandacht aangeven dan aan ''pedo rutte'' en ''corona is nep'' dan waren we werkelijk bezig met onze stem laten horen aan de overheid. Maar nee hoor :S

5 maanden geleden
asioe kiou
asioe kiou

Staatsnarretje infuencer!

5 maanden geleden
robert van de Luitgaarden
robert van de Luitgaarden

Weggejorist !

5 maanden geleden
Jos van den Broek
Jos van den Broek

Prima toelichting

5 maanden geleden
Marco Vermeer
Marco Vermeer

Als Zweed krijg ik de kriebels van hoe zij 'Vattenfall' uitspreekt :P

5 maanden geleden
Darion Club
Darion Club

Wel een beetje smerig argument van data van Afrika in Nederland enz.. Want waar staan de harde schijven met Nederlandse /Europese data??? Ik heb zo'n vermoeden niet in Nederland. Voor je met dat argument komt moet er meer info zijn waar wel je data van wie opgeslagen staat en wat het relatieve data opslag verbruik van landen/regio's is. We zijn een wereldwijde digitale samenleving geworden en dat allerlei plekken daar dan op hun manier aan bijdragen lijkt me niet unfair. Die subsidies vind ik wel helemaal fout als het aan privé spelers verkocht wordt die belastingen ontduiken.

5 maanden geleden
Supermikhail
Supermikhail

Het hoeft eigenlijk zo veel schijven niet. Ze bouwen ze op want als ze meer content hebben verdienen ze meer, tenminste Google. En om de consument te vinden, hebben ze gesofisticeerde aanslavings algoritmen.

5 maanden geleden
connected online
connected online

Stumpers in de regering

5 maanden geleden
vbddfy euuyt
vbddfy euuyt

Water drinken terwijl je Zondag met Lubach kijkt is niet aan te raden...

5 maanden geleden
Alysa Randall
Alysa Randall

Tja..

5 maanden geleden

Volgende

European Union | Sunday with Lubach (S12)

16:01

European Union | Sunday with Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 713K

Nederland gasvrij | Zondag met Lubach (S12)

15:29

Nederland gasvrij | Zondag met Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 664K

My Thoughts on Reality Shifting

9:48

My Thoughts on Reality Shifting

TheOdd1sOut

Weergaven 9 mln.

Green Electricity - Sunday with Lubach (S08)

12:57

Green Electricity - Sunday with Lubach (S08)

vpro zondag met lubach

Weergaven 603K

Comprehensive Reading | Sunday with Lubach (S12)

14:16

Comprehensive Reading | Sunday with Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 1,2 mln.

Windmills - Zondag met Lubach (SO4)

13:58

Windmills - Zondag met Lubach (SO4)

vpro zondag met lubach

Weergaven 867K

Ollongren & Omtzigt | Zondag met Lubach (S13)

12:57

Ollongren & Omtzigt | Zondag met Lubach (S13)

vpro zondag met lubach

Weergaven 554K

De Belastingdienst - Sunday with Lubach (S06)

13:05

De Belastingdienst - Sunday with Lubach (S06)

vpro zondag met lubach

Weergaven 1,2 mln.

Coronatesten | Zondag met Lubach (S12)

20:21

Coronatesten | Zondag met Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 1,6 mln.

The Online Trap of Tales - Sunday with Lubach (S12)

24:36

The Online Trap of Tales - Sunday with Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 2,2 mln.

Increase in purchasing power - Zondag met Lubach (S09)

11:54

Increase in purchasing power - Zondag met Lubach (S09)

vpro zondag met lubach

Weergaven 622K

Deepfakes | Zondag met Lubach (S12)

16:24

Deepfakes | Zondag met Lubach (S12)

vpro zondag met lubach

Weergaven 796K

Belgium | Sunday with Lubach (S11)

12:45

Belgium | Sunday with Lubach (S11)

vpro zondag met lubach

Weergaven 1,9 mln.

My Thoughts on Reality Shifting

9:48

My Thoughts on Reality Shifting

TheOdd1sOut

Weergaven 9 mln.

Hans Teeuwen - Potpourri - Smerige Spelletjes

3:22

Sadakatsiz 26. Bölüm

1:36:48

Sadakatsiz 26. Bölüm

Sadakatsiz

Weergaven 759K

Trying to enter the world of #shorts

0:37

COUPLE GOALS GONE TOO FAR (PART 2)... 😅

0:53

COUPLE GOALS GONE TOO FAR (PART 2)... 😅

Alan Chikin Chow

Weergaven 27 mln.