De grootste partijen uitgelegd

 • Gepubliceerd op 7 dagen geleden

  NOS op 3

  Looptijd: 43:42

  Dit zijn de dertien grootste partijen in de Tweede Kamer uitgelegd. Kijk vanaf zaterdagavond 20 februari (19.00 uur) zeven dagen lang elke avond naar het NOS op 3 Verkiezingsprogramma.
  00:00 Intro
  01:19 50PLUS
  04:24 CDA
  07:48 ChristenUnie
  11:04 D66
  14:25 DENK
  17:37 Forum voor Democratie
  20:41 GroenLinks
  23:36 Partij van de Arbeid
  26:47 Partij voor de Dieren
  30:08 Partij voor de Vrijheid
  33:26 SGP
  36:24 SP
  39:31 VVD
  42:51 Outro
  Kijk vanaf vanavond dus naar het NOS op 3 Verkiezingsprogramma. Daarin komen de lijsttrekkers bij ons op bezoek en gaan we in op de vragen die jullie ons gesteld hebben. We gaan dieper in op thema’s die jullie belangrijk vinden en er is ook ruimte voor een lach. Het begint zaterdag met demissionair premier Rutte. De dagen daarna zullen de lijsttrekkers in duo’s aanschuiven.
  Dingetjes:
  Rob Jetten is nog steeds fractievoorzitter, we hebben hem per ongeluk tot oud-fractievoorzitter gebombardeerd, excuus. Daarnaast haalde de VVD bij de vorige verkiezingen 33 zetels, niet 32. Ze hebben er nu nog 32, omdat VVD-Kamerlid Wybren van Haga in 2019 uit de fractie is gezet, en zijn zetel meenam. Bij de partijen waaruit GroenLinks is ontstaan, tonen we het logo van de NCPN, dat had de CPN moeten zijn.
  ---

  Verantwoording:
  In deze video is gekozen voor de dertien partijen die nu al in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd, en die volgens de peilingen de meeste aanspraak maken op minimaal één zetel. In alle gevallen waarin we spreken over het kabinet, dus over de premier en de ministers, spreken we over ‘demissionair’, omdat het kabinet is gevallen. Voor een onafhankelijke volgorde hebben we gekozen voor alfabetische volgorde. Als we Jesse Klaver ‘de jongste lijsttrekker van het stel noemen’, dan doelen we op de dertien besproken partijen. De allerjongste is Jaron Tichelaar (19 jaar) van de partij JONG). Sommige afsplitsingen van de partijen worden in de video terloops genoemd. Maar er zijn natuurlijk meer partijen, in totaal 37. Drie van de nieuwkomers zullen bij ons te gast zijn in het NOS op 3 Verkiezingsprogramma: BIJ1 (Sylvana Simons), JA21 (Joost Eerdmans) en VOLT (Laurens Dassen). Hier (www.tkverkiezingen.com/id/vldbjed38mns/kandidaten_bij_de_tweede) vind je alle partijen die meedoen.
  Bron stemgedrag over moties in de Tweede Kamer: partijgedrag.nl/. Partijgedrag is gemaakt door Elwin Oost. Hij wilde meer duidelijkheid geven over het werkelijke gedrag van partijen, los van wat er in verkiezingsprogramma's staat of wat er tijdens campagnes wordt beloofd. Hij heeft daartoe geautomatiseerd het stemgedrag van de partijen ontleed en doorzoekbaar gemaakt. Op de site kun je zelf bepalen welke partij wat betreft stemgedrag het meeste past bij jouw wensen en idealen. De site is onafhankelijk en niet gesubsidieerd.
  Opnamelocaties: Koepelgevangenis Breda (Jeanine), Werkspoorkathedraal Utrecht (Bobby, Gemeentemuseum Den Haag (Emil).
  Muziek: ThatKidGoran
  nltax.info
  Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg

  Volg NOS op 3 ook op Instagram: nosop3

  ---------------------------------------------------------------

  ● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

  ● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: nosop3 Twitter: nosop3
  ___________________________________________________

  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.
  #verkiezingen #tweedekamer #stemmen

NOS op 3
NOS op 3

0:00 Intro 1:19 50PLUS 4:24 CDA 7:48 ChristenUnie 11:04 D66 14:25 DENK 17:37 Forum voor Democratie 20:41 GroenLinks 23:36 Partij van de Arbeid 26:47 Partij voor de Dieren 30:08 Partij voor de Vrijheid 33:26 SGP 36:24 SP 39:31 VVD 42:51 Outro

6 dagen geleden
Will
Will

@Gino Witveld Om die vraag te kunnen beantwoorden, zou ik eerst moeten weten wat uw definitie voor "debiel" is. Mijn definitie, alhoewel ik zelf eerder de terminologie "wat zwakker begaafd" zou gebruiken, is gereserveerd voor mensen die nooit in wetenschappelijk onderzoek geloven. In plaats daarvan op zoek gaan naar alternatieve theorieën in de donkerste krochten van het internet en denken dat zij hiermee de waarheid in handen hebben. Blind achter populistische politici aanlopen, die melden dat de wetenschap slechts de belangen van de elite dient en dat alle kennis over klimaatverandering en virussen slechts onderdeel is van een groot boosaardig complot tegen burgers. En dat mensen die de informatiebronnen, waarmee zij het zelf niet eens zijn, volgen, niet op zoek zijn naar de waarheid. Maar natuurlijk heeft u recht op uw mening. Dat is het geweldige aan Nederland. Maar het is tijd om naar het werk te gaan. Mijn werk in de zorgsector, waar allemaal acteurs en komedianten ziekenhuisbedden bezetten, die volgens sommigen net doen of zij besmet zijn met een niet bestaand virus. Een fijne dag verder.

6 uur geleden
Gino Witveld
Gino Witveld

Will Ik zei voor jezelf blijven denken. Waar haal je het schaap gedeelte vandaan ? Dit is of niet goed gelezen. Of ik heb met een debiel te maken🤣

16 uur geleden
Will
Will

@Gino Witveld En geloof nooit in wetenschap of kennis, maar blijf in plaats daarvan vooral als een schaap achter een aandachtzoekende dansleraar aanlopen. Want alleen zo kom je achter de waarheid.

22 uur geleden
Will
Will

@Marijn R Volgens mij is al verschillende keren eerder hier aangegeven dat 37 partijen behandelen in één video niet mogelijk is. Dan wordt deze video te lang. Er komt dus een vervolg die nieuwkomers belicht.

22 uur geleden
Will
Will

@Gino Witveld Wel uniek in de geschiedenis om voor 13 partijen tegelijk propaganda te maken.

22 uur geleden
pindakaas1212
pindakaas1212

Typisch NPO framing. Slimme mensen bekijken het FvD kanaal; live in Zaanstad voor het echte verhaal over appjes.

48 minuten geleden
Mawijn
Mawijn

Waarom wordt de PVV hier laten zien als een en al negatief? De PVV staat juist voor 100% Nederland. de zorg verbeteren en de cultuur bewaren zoals deze is. Veiligheid voorop en véel meer geld naar de hardwerkende burger! “De Nederlander van nu moet zich aanpassen aan de buitenlander in plaats van andersom.”

49 minuten geleden
Smile
Smile

Gaaf! Duidelijk FvD voor mij!

Uur geleden
Ben
Ben

Waarom hebben we het over lager en hoger opgeleiden? Een praktisch opgeleid MBO'er is toch niks lager? Zelf ben ik een HBO'er maar ik kan zo slecht tegen die termen laag/hoog

Uur geleden
Maszama P
Maszama P

Stel je voor dat je op de SGP stemt

2 uur geleden
Leonidas
Leonidas

Helden

2 uur geleden
PannenTheKoek
PannenTheKoek

Thierry is niet de partij. Wij zijn de partij, het volk, de leden, de kiezers. Wij pleiten voor een referendum over de EU, immigratie en de klimaatdoelen. Het referendum is een fundament van de democratie. En Forum pleit voor een kerncentrale, niet alleen gas. Tevens willen we meteen af van de biomassa wat meer uitstoot geeft dan kolencentrales, en al tientallen miljarden heeft verslonden.

4 uur geleden
Giovann Pauli
Giovann Pauli

Valt mij wel op dat de linkse partijen in een beter daglicht worden geplaatst dan rechtse partijen...

4 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

Van NOS? Neee!!!! Echt waar?!? Denk je? Ik weet het wel zeker. Is al jaren zo

4 uur geleden
Stan van Houten
Stan van Houten

❤️

4 uur geleden
Sebastiaan
Sebastiaan

👏👏👏

5 uur geleden
vinasu maaj
vinasu maaj

m·l·o·t·j·p·e·s·o·d·e·t·o = stempotloodje (13 letters, bij elke partij één). Heel leuk gedaan.

7 uur geleden
TheUnbanned
TheUnbanned

Een video over de nieuwe partijen die een aantal keer genoemd worden, maar verder niet besproken worden zou ook mooi zijn. Zo geef je hun ook een eerlijke kans.

14 uur geleden
vinasu maaj
vinasu maaj

Stem FvD.

7 uur geleden
Floris On YouTube
Floris On YouTube

Best triest dat ze zeggen dat er vooral laag opgeleide mensen PVV stemmen. Zulke onzin wordt alleen verspreid door de linkse omroep "NPO"

14 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

Het zijn gewoon propaganda technieken, doen ze al jaren.

4 uur geleden
Bowey Groen
Bowey Groen

Elke keer als ik zie dat groenlinks klimaatneutraal wil worden denk ik hoe weinig zin heeft dat nou in dit superkleine landje op deze grote aardbol...... laat eerst amerika, india en china maar eens wat doen, maken wat meer impact denkjeniet?

14 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

@Bowey Groen omdat wij Nederland zijn, we waren vroeger het intelectuele centrum van Europa en we hebben de skills en mensen om een goed voorbeeld te zijn voor de rest van Europa, maar alleen als we er zelf ook in geloven.

2 uur geleden
Bowey Groen
Bowey Groen

@Golag Is watching you Duitsland nog veel groter industrieel en landelijk gezien, waarom wij precies?

3 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

@Bowey Groen Nederland is best groot voor zo klein landje, ik vindt dat we het beste voorbeeld moeten geven voor de rest van Europa wat we nu niet echt aan het doen zijn helaas.

3 uur geleden
Bowey Groen
Bowey Groen

@Golag Is watching you Bizar, feit blijft toch dat het maar vreemd is dat wij klimaat zo achterlijk belangrijk vinden als zo'n klein onimpactvol landje

4 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

@Bowey Groen jup, heel veel klimaat gekkies weten niks van andere alternative energie bronnen. Frankrijk heeft hun klimaat doelen gehaald, Duitsland niet, waarom? Kern energie

4 uur geleden
Reno 911
Reno 911

FvD FvD FvD!!!!!

15 uur geleden
Radio Weesper
Radio Weesper

Chapeau!

15 uur geleden
Marijn Hop
Marijn Hop

Waar is de video over de (nieuwe) kleine partijen? Dat zou ik nou juist interessant vinden!

15 uur geleden
beedsj roiue
beedsj roiue

dan ook bij de andere kant van het spectrum, zoals GroenLinks of Denk. Hier erger ik me mateloos aan.

15 uur geleden
K M
K M

Denk natuurlijk wel zwart maken. Forum even wat tussendoor snel vermelden. Blijven toch allemaal gemeen hebben. Haat voor de Turk en Marokkaan.

16 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

Denk is litterlijk een anti Nederland partij en FVD staat voor Nederland, de elite willen beiden niet voor verschillende redenen. Denk is de lange arm van Erdogan, haat Nederland en Nederlanders. FVD is populistische, wil Nederland meer vrijheden geven en versterken.

4 uur geleden
beedsj roiue
beedsj roiue

Jongens alsjeblieft doe niet van die domme uitspraken, zoals op 33:37. Dit soort uitspraken mag je niet maken, zonder (redelijk)onderzoek of bronvermelding. En nee, ik ste

15 uur geleden
Kai stout
Kai stout

Ja allemaal gekeken! Wel even een break tussendoor maar heb het gedaan. Ben 18 en ik wist niks van politiek. D66 is voor mij

16 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

Ik stemde ook D66 toen ik 18 was, is niet echt een goeie keuze, ze zeggen dat ze om het milieu geven en educatie costen willen verlagen maar dat gaan ze niet doen en jij hebt er geen baat bij.

4 uur geleden
Willem de Groot
Willem de Groot

hoe kan je nou op d66 stemmen als je net 18 bent. Kan je beter jezelf in de vingers snijden.

5 uur geleden
Eminem Fan
Eminem Fan

A fuck iedereen stem mij a niffo

16 uur geleden
Trueno-Milenio Pirotecnia
Trueno-Milenio Pirotecnia

Wie skipte meteen naar FVD of PVV? PS leuk dat Groenlinks is ontstaan van 4 partijen waarvan 1 met de communistische vlag

16 uur geleden
Golag Is watching you
Golag Is watching you

Watermeloenen dus, groen van buiten, rood van binnen

4 uur geleden
balboa kops
balboa kops

De enigste partij FVD voor mij de rest is klerezooi

17 uur geleden
RTCR
RTCR

Mag ik nu een hartje🥺

18 uur geleden
Rianne OK
Rianne OK

Dit vond ik nou interessant om te volgen, en behulpzaam. Ik zou graag ook een uitlichting van de kleinere partijen willen zien. Ik zit zelf namelijk tussen GL en Bij1 te twijfelen.

19 uur geleden
Clown World
Clown World

1. VVD wordt op magische wijze herkozen 2. PVV wordt dik tweede 3. VVD besluit geen coalitie aan te gaan 4. Niets van waarde zal veranderen

20 uur geleden
Theo de Koning
Theo de Koning

0. Er wordt zo als altijd weer stemmen gestolen door Artikel P6 van de Kieswet.

3 uur geleden
TDM
TDM

VVD 💪🏼

20 uur geleden
Dead Mirror
Dead Mirror

Je mist nog de andere partij jammer

20 uur geleden
N van der Mark
N van der Mark

Stem FvD.

20 uur geleden
DeadAmericanWriter
DeadAmericanWriter

Super video! Van dit soort dingen word ik blij :)

21 uur geleden
Toca Bling
Toca Bling

MENSEN MET ANDERE AFKOMST NIET MEER STEMMEN?! DIE MAN IS ZIEK

21 uur geleden
Jill reessink
Jill reessink

Wow de christenunie had wel een leuk liedje

22 uur geleden
Blue Lillies
Blue Lillies

Duidelijk dus...ik stem PVV

22 uur geleden
Gino Witveld
Gino Witveld

Deze mensen smeren onze kinderen constant op school als ze deze rommel MOETEN KIJKEN allerlij onzin aan. Zonder goedkeuring van ouders liegen ze over CORONA en KLIMAATVERANDERING wat volgens deze LEUGENAARS door ons de mensen komt. Constant praten ze de kinderen een schuld gevoel aan op een slinkse manier. En maken ze kinderen bang. KINDERS HET NIEUWS IS NIKS NIEUWS MAAR CONSTANT HET ZELFDE. BLIJF ALTIJD VOOR JEZELF DENKEN. EN GA ALTIJD OP ZOEK NAAR DE WAARHEID. 🙏🏾

23 uur geleden
Gino Witveld
Gino Witveld

Mr JFrie Ahahaahaahahahaaaahhahahaaahahahahahahahahahaha jij bent zo ver heen jij bent zowieso niet meer te redden 🤣

16 uur geleden
Mr JFrie
Mr JFrie

@Gino Witveld Sorry maar als je begint met zeggen dat klimaatverandering niet door de mens komt is er niks inhoudelijks te zeggen. Je negeert hiermee al 99% van alle inhoud uit jezelf.

16 uur geleden
Gino Witveld
Gino Witveld

Je weet dat iemand inhoudelijk niks nuttigs te melden heeft. Als die je gelijk begint uit te maken voor complotdenker. 😂

16 uur geleden
Mr JFrie
Mr JFrie

Altijd grappig als complotdenkers zoals jij zeggen dat je voor jezelf moet denken maar jullie allemaal uit dezelfde compleet onbetrouwbare bronnen klakkeloos jullie informatie halen.

21 uur geleden
Tinus Tinus
Tinus Tinus

Jongens alsjeblieft doe niet van die domme uitspraken, zoals op 33:37. Dit soort uitspraken mag je niet maken, zonder (redelijk)onderzoek of bronvermelding. En nee, ik stem geen PVV, maar waarom moet dit perse vaak bij rechtse partijen zo delegerend worden aangekaart en dan vooral zonder goed bewijs. En als je dit soort uitspraken doet doe het dan ook bij de andere kant van het spectrum, zoals GroenLinks of Denk. Hier erger ik me mateloos aan.

23 uur geleden
Mr JFrie
Mr JFrie

Ik denk dat je time stamp niet helemaal klopt. Maar eerlijk gezegd alles wat ze over de PVV zeggen is gewoon de waarheid. En ze zeggen ook niet alleen maar geweldige dingen over linkse partijen, bij de PVDA bijvoorbeeld hebben ze het flink over de toeslagen affaire

21 uur geleden
Felix Steinhausen
Felix Steinhausen

Schandalig hoe weinig mensen van mijn generatie enige kennis hebben over de politicussen die ons land besturen...

23 uur geleden
Nick Vk
Nick Vk

Bah. Al die christelijke partijen moeten opgedoekt worden. Scheiding van kerk en staat hoort niet alleen symbolisch te zijn. Hou je achterhaalde bijbel waarden lekker achter gesloten deuren en dwing je religie niet op aan anderen.

Dag geleden
chding zuure
chding zuure

Ik ga voor Groen Links stemmen, kan ik als 16 jarige ook iets zeggen. Wacht, hier klopt iets niet.

23 uur geleden
ActorMV
ActorMV

De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is idd nul Rutte, maar dat gaat straks niet Rutte bepalen ....

Dag geleden
chding zuure
chding zuure

in het licht gezet, terwijl de fvd al meteen een negatieve geluiden krijgt.

23 uur geleden
Laura Kooistra
Laura Kooistra

Dingetje

Dag geleden
Mariam Asadi
Mariam Asadi

Je hoort iets goed bij een partij😁 (3 seconden later) en je hoort weer iets slecht🤨

Dag geleden
Lizz
Lizz

Hier heb ik veel meer aan dan een stemwijzer. Thanks NOS 🙌🏼

Dag geleden
Simon Praat Money
Simon Praat Money

Zo'n video, maar dan puur voor economisch en financieel beleid. Dat zou echt goud zijn!

Dag geleden
Zoë Van Ansem
Zoë Van Ansem

Wel jammer dat de pvv zo wordt neergezet, een groot deel van zijn standpunten is de zorg, dit filmpje doet zich voor alsof het klein deel van deze partij is, en ook zet hij zich in voor LHBTQ. Dit wordt dan niet verteld, jammer

Dag geleden
Mr JFrie
Mr JFrie

Ondanks dat in het verkiezingsprogramma van de PVV alleen LHBTQ in connectie met islam worden gemeld, iijkt bijna alsof het Wilders niet om representatie van LHBTQ gaat maar om tegen islam. Ook grappig dat Wilders graag joods-christelijke waardes meer terug ziet, maar het jodendom en het christendom zijn juist weer tegen LHBTQ, Wilders is gewoon een wandelende tegenstelling.

21 uur geleden
huttio srreu
huttio srreu

Allemaal bekeken Verzoek --> ook een short van de nieuwkomers graag Die zijn ook best interessant denk ik

Dag geleden
JGRV
JGRV

Het belangrijkste punt van FvD wordt niet vermeld in de video en dat is dat ze van de coronamaatregelen af willen.

Dag geleden
Theo de Koning
Theo de Koning

Ook niet dat ze vorige keer 25% van de stemmen op de partij niet bij de partij kwamen. Ze verdwenen in de restzetels door Artikel P6 van de Kieswet. Zie mijn uitleg. Nu ongeveer 4 dagen gleden.

Dag geleden
huttio srreu
huttio srreu

"CDA (niet pvv)" humorrrr 😂

Dag geleden
Unknownprara
Unknownprara

Mag (nog) niet stemmen maar toch gekeken, vond het informerend. Eigenlijk heb ik meer shade gewacht in de VVD stukje, blijkbaar durven ze niet.

Dag geleden
Patrick Lede
Patrick Lede

Welk partij wilt het meest aan de politie geven?

Dag geleden
Mawijn
Mawijn

PVV

45 minuten geleden
gtoss chddy
gtoss chddy

Kijk, hier wachtte ik op. Wie heeft er nog stemwijzer nodig. Dit heeft veel meer diepgang! Mijn dank is groot NOS op 3 ❤

Dag geleden
Slade Wilson
Slade Wilson

Mooi filmpje, maar wat is er nou nog over van de integriteit van de huidige politieke partijen? Draait het nog steeds om volksvertegenwoordiging? Ik heb zo mijn bedenkingen... Het vertrouwen is dan niet heel groot in de huidige politiek. Maarja, je kan beter wel stemmen dan helemaal niet...

Dag geleden
gtoss chddy
gtoss chddy

vandaan hebben gehaald uit de Bijbel, maar ik ben even heel verbaasd.

Dag geleden
navayti
navayti

8:11 Dr. Dré Rouvoet

Dag geleden
Harmen de Boer
Harmen de Boer

Onderzoek en leg uit wat 6G ons allemaal gaat bieden wat tussen 2030 en 2035 beschikbaar zal zijn

Dag geleden
Owsryudie
Owsryudie

Ik kan me in geen één vinden, helaas.

Dag geleden
suus d
suus d

Het lijkt een algemene video die elke partij objectief benoemd, maar het is wel degelijk gekleurd! Wat een subjectieve en gestuurde video🤔🤨 bv groen links wordt super positief in het licht gezet, terwijl de fvd al meteen een negatieve geluiden krijgt.

Dag geleden
Tom de Groot
Tom de Groot

Ik ga voor Groen Links stemmen, kan ik als 16 jarige ook iets zeggen. Wacht, hier klopt iets niet.

Dag geleden
Castimier
Castimier

maar waar is de feest partij...?

Dag geleden
Chera ten cate
Chera ten cate

Bruhh lekker nos😷

Dag geleden
Bram Wilderink
Bram Wilderink

Dank voor leuke helderheid. Nu de rest; wordt Volt een winnaar?

Dag geleden
Thijs
Thijs

PVV wordt vaak gekozen door laagopgeleide mensen, verdomme jongens is universitair nog niet genoeg 😳🤓

Dag geleden
Mr JFrie
Mr JFrie

Ze zeggen ook niet dat er niemand is met een hogere opleiding die op de PVV stemmen, daarom zeggen ze ook over het algemeen

21 uur geleden
Mika Dols
Mika Dols

Waarom wilt zoiets iedere partij van het leenstelsel af, en houdt VVD zich zo sterk eraan vast?

Dag geleden
Swiftly Murmurs
Swiftly Murmurs

Omdat het hun idee was om het weg te halen, maar als ze nu haastig terugkrabbelen blijft iedereen boos dat ze het überhaupt gedaan hebben, en de VVD mensen die het er wél mee eens waren vinden hun dan laf omdat ze niet bij hun beloftes blijven. Dan is dus iedereen ontevreden

Dag geleden
Peter Vermeer.
Peter Vermeer.

De kans dat de PVV gaat mee regeren is Nul, zegt Rutte in deze video. Dat betekent dus dat Rutte de uitslag van de verkiezingen al weet, van tevoren. Hoe kan hij dat anders zeggen? Wat als de PVV straks twee keer zoveel zetels krijgt als de VVD ? De kans is klein natuurlijk. Maar niemand kan nu al de uitslag weten van de verkiezingen, ook Rutte niet, tenzij er verkiezingsfraude gaat plaats vinden.

Dag geleden
Theo de Koning
Theo de Koning

De grootste verkiezingsfraude vind door Artikel P6 van de Kieswet plaats. Zie mijn uitleg hier. Ongeveer 4 dagen geleden.

Dag geleden
bilisha coli
bilisha coli

"CDA (niet pvv)" humorrrr 😂

Dag geleden
sm4rt
sm4rt

Goede video👍. Kan er ook een video komen die uitleg geeft over alle nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen?

Dag geleden
bilisha coli
bilisha coli

Dankjewel 👏🏻👏🏻👏🏻

Dag geleden
B
B

De uitspraakjes van Baudet ernstiger doen lijken en meer aandacht geven dan de schade die de VVD heeft aangericht. Duidelijke mediaframing weer. Als je dan uitleg geeft doe het dan neutraal. Kaart dan ook de toeslagenaffaire, falend immigratie beleid, miljarden naar de EU (terwijl ze zogenaamd minder invloed van Brussel willen), woningterkort, bezuiniging op de zorg en het catastrofale coronabeleid aan. Als Baudet al zo veel negatieve aandacht krijgt om een mogelijke uitspraak, hoeveel kritiek zou hij dan wel niet hebben gekregen als hij ook maar één zo'n fout van de VVD had gemaakt... En de gemiddelde kiezer van de pvv laag opgeleid noemen om zo kiezers af te weren. Propaganda!

2 dagen geleden
Djent 1
Djent 1

Forum!! Super Vo!

2 dagen geleden
Hanneke X
Hanneke X

35:35 Wow, als christen (geen SGP-stemmer) schok ik hier wel van. Tegen eutenasie en tegen abortus, maar de doodstraf willen ze wel weer invoeren... Ik weet niet waar ze dat vandaan hebben gehaald uit de Bijbel, maar ik ben even heel verbaasd.

2 dagen geleden
Wapp Creations
Wapp Creations

Wat is volgens mij een foutje..

4 uur geleden
Paul Rond
Paul Rond

Fascisme: Privaat beheer, privaat ondernemen, maar met totale staats beheer. ~ Ronald Reagan Conclusie: Mark Rutte's VVD = FASCISME

2 dagen geleden
Menno Lente
Menno Lente

Niks nieuws gehoord, blijkbaar beter opgelet bij maatschappijleer dan mijn cijfer toentertijd beweerde. Mijn vragen van voor het filmpje zijn niet beantwoordt: - voor kernenergie, minstens 20% van energieopwekking, trap(schijf)loos progressief belastingstelsel, (financiële) gelijkheid voor iedereen, ook gehandicapten, hervorming van de rechtsstaat en meer middelen naar pro bono advocaten om recht voor iedereen toegankelijk te maken, meer geld naar uitvoerende macht, minder geld naar startondernemingen, hoger hoog BTW en lager laag BTW. Sociale huurtarieven mogen wel zeker een kwart omlaag, eigendomsbelasting omhoog. Brandstof accijnsverhoging, geen belasting voor een chronische zieke (eigen risico dus), dan liever meer premie. Welke partij staat daarvoor, en is bij machte het waar te maken?

2 dagen geleden
Richard van Wijngaarden
Richard van Wijngaarden

Goh, wat een toeval, bij voornamelijk FvD en in iets mindere mate PVV, overduidelijk meer aandacht voor negatieve "dingetjes" dan bij andere partijen. Totaal weer niet objectief de NOS....maar what else is new.

2 dagen geleden
Nick Vk
Nick Vk

Er is ook gewoon niet veel positiefs te melden over fvd en pvv.

Dag geleden
StarZu
StarZu

FVD?

2 dagen geleden
GeneralV
GeneralV

Heel goed gedaan! Knap werk!

2 dagen geleden
henk kees
henk kees

Lekker hoor beginnen met de linkse partijen, het moment waar de meeste mensen nog kijken/concentratie hebben. Echt weer typische linkse media.

2 dagen geleden
Nick Vk
Nick Vk

@Simon Hoekerswever De zon is weer opgekomen, de vogels zingen weer en een alt right mannetje is weer de slachtoffer rol in gedoken. De wereld draait door als normaal.

Dag geleden
Nick Vk
Nick Vk

CDA en christenunie links? 😂😂

Dag geleden
Simon Hoekerswever
Simon Hoekerswever

ze doen het op alfabetische volgorde, dat heeft niks voorkeur maken slimbo

2 dagen geleden
Targeted Victim
Targeted Victim

The crypto anarchists have been trying to kill me for 3 years now. They have been gangstalking me and trying to drive me to suicide. F Elon Musk F Barry Silbert NEMESIS

2 dagen geleden
Kenhraim
Kenhraim

Dingetje, NOS op 3 heeft het goed gedaan met dit filmpje!

2 dagen geleden
M Zaheen
M Zaheen

Als geert aan de macht komt dan is het net als Donald Trump.

2 dagen geleden
Stephanie Lynn
Stephanie Lynn

Willen jullie misschien een item maken over partijen die van belang zijn voor jongeren die dit jaar voor het eerst stemmen

2 dagen geleden
Murat Demirbilek
Murat Demirbilek

Duidelijk! Goed bezig...

2 dagen geleden
Ward b
Ward b

Ah heerlijk een video die enigszins objectief is. Ook fijn dat er een structuur zit in de onderwerpen, zo krijg je niet het effect dat sommige partijen in het licht zijn gezet. Topvideo! Beter dan meeste kranten - die ik elke dag lees - het kunnen vertellen.

2 dagen geleden
That Unknown thing
That Unknown thing

Ik ben echt gek op deze channel van NOS 🌸🌸🌸 ze zouden echt meer reclame moeten maken op tv of op Instagram. Jullie maken het nieuws overzichtelijk, leuk en interessant!! Dankjewel 👏🏻👏🏻👏🏻

2 dagen geleden
risico 16
risico 16

PVV maakt Holland weer trots

2 dagen geleden
David Westera
David Westera

3:11 hoor je dat geluidje? een van hen heb een beriggie van z'n tindermatch

2 dagen geleden
Jip
Jip

dat is gwn snap

2 uur geleden
Naomi Oosterhof
Naomi Oosterhof

GSP 🥳🥳

2 dagen geleden
Alicja Cabblo
Alicja Cabblo

Thanks NOS, jongeren hebben dit echt nodig!

2 dagen geleden
henk8791
henk8791

Er is er maar één die regeert en dat is de HEERE. Wij moeten ons heil verwachten van zijn zoon Jezus Christus. Alleen hij kan ons redden van onze zonden, niet een politicus.

2 dagen geleden
Bruine Poep
Bruine Poep

ik stem waarschijnlijk PVV, misschien FvD.

2 dagen geleden
Debbie V
Debbie V

De mensen op deze kanaal. Neem heel snel je vaccinatie! Nos=Propaganda!

2 dagen geleden
bssni touir
bssni touir

Geert Wilders is een held hij is mijn geloof

2 dagen geleden
Niek
Niek

Code oranje

2 dagen geleden
bssni touir
bssni touir

Forum🙌🙌🙌🙌

2 dagen geleden
Bxquette_
Bxquette_

Ik ben zelf 13 jaar het is 3 uur.... ik zou echt moeten gaan slapen. Maar ik heb alle gezien was wel benieuwt waar elke partij voor stond en dat begrijp ik nu ik ben het zelf eens met D66 en Groenlinks maar dat benk ik. Thnx NOS voor de video hij is heel handig!

2 dagen geleden
Whiplash
Whiplash

Gelukkig stem ik op BIJ1

2 dagen geleden
sven verboon
sven verboon

Fvd for me

2 dagen geleden
Daspinda
Daspinda

Rutte, stop met kutte*

2 dagen geleden
Magcargo96
Magcargo96

Prachtig journalistiek werk. Neutraal, objectief, informatief en fijn om naar te luisteren. Complimenten! Is er wellicht een kans dat (een paar van de) nu niet in de kamer zittende partijen zoals bijvoorbeeld BIJ1, Volt, JA21 enz. een dergelijk filmpje krijgen? Smaakt naar meer in ieder geval!

2 dagen geleden
Online Museum
Online Museum

Leuk zo, die verschillende presentatoren

2 dagen geleden
furu ko
furu ko

Het is een feit, je stemt op een partij maar niets van komt terug en word er juist de tegenovergestelde gedaan door partijen na hun verkiezingensbeloftes. Het hierboven genoemde ding is gewoon wereld wijd een harde feit weetje het kan zelfs een natuurwet zijn. Maar nu ter zaken, dus nu de partijen altijd tegen overgestelde doen ga ik deze verkiezing juist op de tegen pool stemmen van mijn standpunten. Bvb ik ben tegen discriminatie, maar nu dacht ik, wat als ik nu op pvv stem, want volgens het politieke natuurwet hoort er juist het tegen overgestelde uit te komen. Dus omdat ik tegen discriminatie ben ga ik juist op pvv stemmen want volgens het theorie zou het juist in het voordeel zijn van bestrijding van het discriminatie. Heb ik nou gelijk of gelijk???????

2 dagen geleden
furu ko
furu ko

Ik ben tegen zulke video's, enige wat er naar voren gehaald word zijn de verkiezingensstandpunten van partijen wat voor 100% niet terug komt bij geen een van de partijen na de verkiezingen.

2 dagen geleden
furu ko
furu ko

Ik snap niet hoe mensen dit goed vinden, er wordt hier verkiezingensstandpunten van partijen vertoont. Maar in werkelijkheid klopt dit voor 99% niet en boven dit op word er juist het tegenovergestelde gedaan door partijen. Een voorbeeld, in deze video word vertelt dat vvd voor het uitbreiding van het militaire macht is. Maar in werkelijkheid hebben zij persoonlijk voor gezorgt voor jaren lang bezuinigingen bij het defentie. Ik kan zo wel nog door met veel voorbeelden en nog dieper over bijna ieder partijtje wel.

2 dagen geleden
SitOrRageQuitLOL Warface
SitOrRageQuitLOL Warface

Waarom word JA21 die geen grote partij is gepromoot bij het stuk over FvD? Waarom word Joost Eerdmans als een kopstuk gezien, Eerdmans wou net als bij de LPF de regie in handen nemen. 🤷‍♂️

2 dagen geleden
sotuur aeei
sotuur aeei

Allemaal bekeken Verzoek --> ook een short van de nieuwkomers graag Die zijn ook best interessant denk ik

2 dagen geleden
Chocomel Kop
Chocomel Kop

7:20 mensen voor de duidelijkheid, niet vergeten hij is niet van de pvv ! 😂

2 dagen geleden
sotuur aeei
sotuur aeei

FVD! Stop deze coronawaanzin!

2 dagen geleden
Rik de Jong
Rik de Jong

NOS lógica FVD is een aparte partij, echte logica FVD goede partij .

2 dagen geleden
Niek Vels
Niek Vels

Aangezien het pro-corona wappies zijn die recent een referendum hadden "Nazi's en Baudet eruit, of JA21 eruit", waarbij de FVD'ers met 70% voor nazisme kozen, is 'apart' een understatement. Je zou ook 'totaal gestoord' kunnen zeggen. Of 'landverraders'. Of 'Ze zagen DENK en wisten: Wij kunnen nog harder anti-Nederlands zijn'.

2 dagen geleden
M. V.
M. V.

Ik vind dat Brabantse accent van dat vrouwtje heel storend

2 dagen geleden

Volgende

Maarten van Rossem - Studium Generale

1:37:56

Maarten van Rossem - Studium Generale

University of Twente / Universiteit Twente

Weergaven 376K

IK DEED EEN POGING TOT KUNSTSCHAATSEN...

6:48

IK DEED EEN POGING TOT KUNSTSCHAATSEN...

Jesse Hoefnagels

Weergaven 182K

Obesitas: die andere pandemie

10:35

Obesitas: die andere pandemie

NOS op 3

Weergaven 359K

Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig?

11:25

Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig?

Universiteit van Nederland

Weergaven 40K

Herman Finkers in College Tour

49:47

Herman Finkers in College Tour

Herman Finkers

Weergaven 539K

Dutch Public Broadcasting - Sunday with Lubach (S09)

16:46

Dutch Public Broadcasting - Sunday with Lubach (S09)

vpro zondag met lubach

Weergaven 1,5 mln.

IK DEED EEN POGING TOT KUNSTSCHAATSEN...

6:48

IK DEED EEN POGING TOT KUNSTSCHAATSEN...

Jesse Hoefnagels

Weergaven 182K

SIDEMEN TINDER IN REAL LIFE 3

57:07

SIDEMEN TINDER IN REAL LIFE 3

Sidemen

Weergaven 19 mln.