LIVE: Is De Super League De Doodsteek Voor Het Voetbal?

 • Gepubliceerd op 29 dagen geleden

  Voetbal International

  Looptijd: 1:09:44

  Johnny Jansen is maandagmiddag te gast in de talkshow van Voetbal International, waarin we elke week ingaan op de actualiteiten. Met de SC Heerenveen-trainer zoomen we uiteraard ook in op de situatie bij de Friezen, die nog in de race zijn voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De door Kees Jansma gepresenteerde talkshow vangt om 16.00 uur aan. Jansen werd met SC Heerenveen in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door de latere winnaar Ajax, dat zondag Vitesse klopte.
  Met hoofdredacteur Pieter Zwart analyseren we de bekerfinale. Terwijl de Amsterdammers zich opmaken voor een vierde seizoen op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League moeten de Arnhemmers alle zeilen bijzetten om überhaupt Europees actief te zijn. Onze eerste stelling luidt: 'Vitesse haalt alsnog Europees voetbal.'
  Ook SC Heerenveen maakt nog kans op Europees voetbal, maar dat moet dan wel via de play-offs gebeuren. Blikvangers bij de Friezen dit seizoen zijn Henk en Joey Veerman. Laatstgenoemde mag gezien zijn leeftijd (22) nog het predicaat 'talent' dragen. Maar waar ligt zijn plafond? Tijdens de uitzending bespreken we de stelling 'Joey Veerman is na dit seizoen klaar voor een club uit de topdrie'. Tijdens dit blok schuift ook clubwatcher Reon Boeringa aan.
  In het laatste deel van de uitzending bespreken we met VI's buitenlandsvoetbalexpert Süleyman Öztürk alle actie in het buitenland. Vanzelfsprekend gaan we uitgebreid in op de galavoorstelling die Barcelona zaterdagavond ten beste gaf tegen Athletic de Bilbao tijdens de finale van het toernooi om de Copa del Rey. Met Lionel Messi en Frenkie de Jong als draaischijven werden de Basken op de pijnbank gelegd.
  En uiteraard bespreken we de stoute plannen van twaalf Europese clubs om tot een Super League te komen. Gaat het voetbal zoals wij dat kennen voor altijd veranderen? Onze stelling luidt: 'De Super League is de doodsteek voor het voetbal.'
  00:00 - Blok 1 (Pieter Zwart)
  30:18 - Blok 2 (Reon Boeringa)
  49:36 - Blok 3 (Süleyman Öztürk)
  #Ajax #Vitesse #Heerenveen #Barcelona #Super League
  WORD LID VAN VI PRO www.vi.nl/abonneren​
  Als lid van VI PRO ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws! Nu al vanaf €1,15 per week.
  Wil je weten wat VI PRO is? Lees het hier: www.vi.nl/over-pro​
  VOORDELEN ABONNEMENT OP VI PRO?
  Special naar keuze cadeau
  Altijd en overal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws
  Na iedere topwedstrijd een tactische analyse
  PRO-artikelen delen met vrienden
  Altijd gratis verzending in de webshop
  VOLG VOETBAL INTERNATIONAL
  | Website 🖥️ www.vi.nl/​​
  | Instagram 📸 voetbalinte...​
  | Facebook 📱 voetbalinter...​
  | Twitter 🐦 VI_nl​

jan paparazzi
jan paparazzi

Alleen die Pieter Zwart hoeft er voor mij niet bij.Ik heb niks met die analyses.Weg ermee.

26 dagen geleden
Lucien de Jager
Lucien de Jager

Rampzalig die reacties in de live-chat die alleen maar schreeuwen om de Super League. Gaat ook gewoon over Nationaal voetbal deze talkshow, en er zal nog genoeg tijd worden geweid aan de SL.

27 dagen geleden
julien Demiray
julien Demiray

Mr Black is zo verschrikkelijk kennisrijk dat hij zich vaak inhoud wanneer er trainers aan tafel zitten. Deze man staat boven alles, wat een fenomeen.

27 dagen geleden
G.J. KOSTER
G.J. KOSTER

Walgelijk die superleague. Ik heb besloten het voetbal te boycotten, ik kan dit niet gegraai niet langer faciliteren. Het geld heeft het voetbal al kapot gemaakt en met de superleague wordt het nog erger.

27 dagen geleden
young Kalifa
young Kalifa

Ik vindt het best wel een goed idee hoor, alleen maar top wedstrijden 👌🏾

28 dagen geleden
G.J. KOSTER
G.J. KOSTER

Domme lul

27 dagen geleden
Aras Hanedar
Aras Hanedar

waarom mag de fifa geen concurrentie hebben en alleenmacht zijn in de voetbal. Dus de fifa mag alles verdienen onder de tafel (qatar) en anderen niet onzin Wat voetballer uitsluiten van ek/wk lukt ze niet. Zie je het al voor je. Voetbal op dat niveau is geen vereniging meer maar puur verdien model, bedrijf dus. Zo blijft de fifa wel monopolie positie houden en dat mag niet in bedrijfstakken. Je tolereert geen concurrentie, zie het als een sponsor wie beter betaald krijgt het logo OP HET BORST Oja zolang amerika met geld smijt zal op den duur iedereen overstag gaan. Beter dan bedelen bij de fifa

28 dagen geleden
Dantoes
Dantoes

Kees is echt wel een toegevoegde waarde aan VI, ik ben dr zeker van dat zonder Kees de gasten van een veel lager niveau zouden zijn. Jammer van de lage views, maar toch hoop dat jullie nog lang samenwerken.

28 dagen geleden
Rikketik HutspotLover
Rikketik HutspotLover

Rondo op ziggosport heeft ongeveer net zoveel kijkers op zondagavond. Espn vandaag met kenneth perez etc. heeft de helft van deze views op zondag, dus deze cijfers zijn meer dan prima voor een voetbalinhoudelijk programma. Alleen studio voetbal van de NOS heeft aanzienlijk meer kijkers, aanzienlijk veel meer.

27 dagen geleden
julien Demiray
julien Demiray

Mee eens. Gekscheerend spreken we over de GOAT op youtube maar Kees is deze titel werkelijk toebedeeld.

27 dagen geleden
Igor M
Igor M

Overigens zoveel prettiger als die eeuwige meningen en verklein woorden show op Veronica

28 dagen geleden
Igor M
Igor M

Als je top 3 spelers steeds worden verkocht, moet je ervoor zorgen dat je spelers 4-14 je basis vormen. Kan daar eens naar worden gevraagd: hoe trainers daar naar kijken? Moet je juist niet daarin investeren?

28 dagen geleden
Dantoes
Dantoes

Dat zou niet werken, je heb je top spelers nodig om goed te kunnen voetballen vooral voor t linkerrijtje. En trouwens als je 4-14 opstelt dan onstaan er nieuwe top spelers die weer verkocht worden als die goed spelen.

28 dagen geleden
Henk Henkste
Henk Henkste

Had die Suley niet gewoon weg kunnen blijven wat een dom gelul zeg... Hij denkt even te weten waar het voetbalpubliek op zit te wachten. Nou niet de superleague en iedere week mbappe tegen haland word saai. Bovendien is daar dus de CL voor. En denkt hij serieus dat Frenkie de Jong als verdediger iets nieuws is?!

28 dagen geleden
Henk Henkste
Henk Henkste

Noemen jullie dat een analyse van de bekerfinale?!! In 10 minuten 1 klein dingetje eruit pakken...

28 dagen geleden
Law Pli
Law Pli

Ze zeiden het goed bij VI. Clubs als Real, City en Chelsea worden heus niet uit de CL gegooid. Dit waren gewoon pressie middelen met die schreeuwers in de media dat de Super League niet door zou moeten gaan. Maar het gaat er gewoon komen en geen clubs of spelers worden ergens uitgegooid.

28 dagen geleden
VD VD
VD VD

Heerenveen talentenfabriek

28 dagen geleden
Manny
Manny

Begrijp al die heisa om Super League niet. We krijgen veel meer topwedstrijden. Dat is meer genieten. Geen kleine clubjes meer tegen een topploeg. We zitten toch ook niet te wachten op Nederlander tegen Andorra?

28 dagen geleden
G.J. KOSTER
G.J. KOSTER

@Manny Nog meer open deuren? Je laakt elk niveau dus ga geen woorden aan je vuil maken.

26 dagen geleden
Manny
Manny

@G.J. KOSTER jij snapt er niet veel van. Deze voetbalclubs zijn bedrijven in een kapitalistische wereld. Zij willen hun omzet maximaliseren. Als je dat niet wil dan moet je naar een communistisch land verhuizen. Denk je trouwens dat de UEFA iets heeft om loyaliteit, moraliteit of ethiek? Alle corruptieschandalen en misstanden bij de UEFA en FIFA bewijzen het tegendeel

27 dagen geleden
G.J. KOSTER
G.J. KOSTER

Jij snapt niet veel. Niks van ethiek, niks moraliteit, niks van loyaliteit maar alles van geld. Loser.

27 dagen geleden
Manny
Manny

@Robertロバート ik probeer helemaal niets goed te praten want er is niets fout. Clubs zijn tegenwoordig bedrijven en in een kapitalistische wereld probeert een bedrijf de winst te maximaliseren. Dat is wat deze clubs dan ook doen. Het gebrek aan degradatie zorgt ervoor dat deze clubs altijd geld maken onafhankelijk dan prestaties. Ideaal voor hen dus

28 dagen geleden
Robertロバート
Robertロバート

@Manny Het is bepaald dat die 15 clubs die er als eerst in komen niet kunnen degraderen. Dat is geen sport meer, het is puur en alleen entertainment. Niet goed te praten.

28 dagen geleden
Financiën & Zo
Financiën & Zo

Wat een belachelijke tijd leven we in... deze super league zou écht totaal het charme van het voetbal weghalen

28 dagen geleden
FAKKELBRIGADE1990
FAKKELBRIGADE1990

Dat is lang weg hou toch op.

28 dagen geleden
alexander drenth
alexander drenth

Hoe durf je de fans die deze clubs groot hebben gemaakt zo hard in de rug te steken.

28 dagen geleden
David vO
David vO

De Super League gaat waarschijnlijk toch ten onder, omdat de uefa en fifa spelers zullen weigeren voor het EK en WK. Er is no way dat Ronaldo en Messi bij hun clubs zullen blijven als ze niet mogen uitkomen op een eindtoernooi.

28 dagen geleden
kobe
kobe

@Rob Bosma Als de voetbalfan en speler het (hopelijk) boycot en er repercuties komen vanwege de nationale competities, dan hoop ik toch dat het er niet komt.

28 dagen geleden
supimsatan
supimsatan

Ik denk uiteindelijk dat spelers geld belangrijker vinden dan voor hun land uitkomen. Alles draait om geld. 10-50 mil per jaar is tegenwoordig niet meer genoeg.

28 dagen geleden
Rob Bosma
Rob Bosma

Hoed je voor het cynisme van de voetballerij. Ik hoop dat de SL niks wordt maar ik denk dat het toch gewoon doorgaat. Het gaat om zo idioot veel geld.

28 dagen geleden
Kassa
Kassa

Ik snap echt niet dat hier steun betuigd wordt voor de superleague. Teleurstellend

28 dagen geleden
David vO
David vO

De Super League zou de ondergang zijn van het voetbal zoals we het kennen! Geen degradatie houdt in dat er geen spanning is of clubs er in blijven. Voetbalsprookjes zullen nooit meer voorkomen. De rijke clubs worden steeds rijker en de arme clubs steeds armer. Als laatste is het ook verschrikkelijk voor de supporters. Op papier klinkt het spectaculair elke week tegen een toptegenstander spelen, maar na een 1 seizoen is dat weg. De magische avonden zijn zo mooi en speciaal, omdat het niet vaak voorkomt dat moet zo blijven, want anders wordt het saai. De supporters zullen de grootste verliezer zijn van deze competitie!

28 dagen geleden
Stieren Mens
Stieren Mens

Ook nog het feit dat er geen degradatie systeem is, dus sta je niet bovenin.. dan speel je het hele seizoen voor de kat z’n kut.. de middenmoot? Waar speelt die dan voor? Nu heeft de middenmoot uitzicht op playoffs.. dus dan speel je nog ergens voor.. dit gaat nergens over. K hoop dat als de stadions weer open gaan voor publiek dat ze leeg blijven..

27 dagen geleden
Haaduri A3
Haaduri A3

En dan hebben we het nog niet eens over het bezoeken van de wedstrijden! Wie heeft de luxe om iedere week een uitstapje te maken van/naar Engeland/Spanje/Italië

28 dagen geleden
supimsatan
supimsatan

Helemaal eens. Leicester City was mischien dan het laatste sprookje in de Premier League.

28 dagen geleden
Coco die Witte
Coco die Witte

Veerman zie ik niet uitblinken in een Europees duel. Fysiek te zwak, te weinig loopvermogen en zijn balletjes zijn leuk in NL. Over de grens gewoon te licht. Waarom nooit bij jong oranje? Ik denk dat hij gewoon lekker 1 van de betere wil zijn. Jong oranje zou ie banken, en zijn intrinsieke motivatie is niet torenhoog. Althans, zo komt het over.

28 dagen geleden
Coco die Witte
Coco die Witte

Skiette Willy!!

28 dagen geleden
janruub de meme'r
janruub de meme'r

Joey veerman is beste middenvelder van de eredivisie

28 dagen geleden
Glennes
Glennes

Hahahaha

28 dagen geleden
Rick _
Rick _

Gravenberch is toch wel echt wat beter hoor

28 dagen geleden
Paul Jansen
Paul Jansen

dit staat al een tijdje te gebeuren...krijg je ervan als een groot deel van de clubeigenaren uit landen komen waar ze verder niets met voetbal hebben maar alles met geld verdienen...

28 dagen geleden
Seth Cey
Seth Cey

Dat een sbs of Veronica dit niet pakt om rond een uurtje of 11 op een dindsdag uit te zenden begrijp ik echt niks van. Goede prestaties. Goede gasten. Top redactie. YouTube heeft gemiddeld gezien een jonge publiek, denk dat dit format ook goed zou scoren bij wat ouder publiek.

28 dagen geleden
Tjeerd Schootstra
Tjeerd Schootstra

Liever niet aub, dat gaat dan direct ten koste van de kwaliteit

28 dagen geleden
Henk Henkste
Henk Henkste

niemand kijkt nog tv

28 dagen geleden
Tim Beerens
Tim Beerens

Wat ik niet snap is dat jij nog niet bent aangenomen door een tv station voor dit soort top ideeën!

28 dagen geleden
Yazs Boubet
Yazs Boubet

Die gaan eerder voor veronica inside waar het vaker niet dan wel over voetbal gaat. Alles voor de kijkcijfers.

28 dagen geleden
Hidde ten Bosch
Hidde ten Bosch

50:05 bedank me later!

28 dagen geleden
Duud L
Duud L

Thnx bro, just saved me 50 min of my life

28 dagen geleden
young Kalifa
young Kalifa

Bedankt 👌🏾

28 dagen geleden
Evarist Ide
Evarist Ide

Thx man

28 dagen geleden
Kenny
Kenny

Lekker bezig pik!

28 dagen geleden
Gaming Kimpies
Gaming Kimpies

Thx

28 dagen geleden
FlowzyVFX
FlowzyVFX

Hoeren Super League

28 dagen geleden
Merijn
Merijn

Prima uitzending, maar hoop op meer SuperLeague content (zodra er iets meer duidelijkheid is). En ook wat dit betekent voor NL op het EK deze zomer

28 dagen geleden
Cédric van Balen
Cédric van Balen

Nette uitzending weer mannen! Keep up the good work😎

28 dagen geleden

Volgende

World's Fastest Workers!

9:00

World's Fastest Workers!

Beast Reacts

Weergaven 9 mln.

De auto van Jan Boskamp - VI COMPILATIE

18:00

De auto van Jan Boskamp - VI COMPILATIE

VuurwerkShizzle

Weergaven 92K

Swiss Alps

25:03

Swiss Alps

Rick Steves' Europe

Weergaven 1,2 mln.

TOTW! Haaland Met Engeland Naar EK Als Fan Van Sancho

46:07

World's Fastest Workers!

9:00

World's Fastest Workers!

Beast Reacts

Weergaven 9 mln.

New York Pro Results - Nick Walker DOMINATES!

9:01

New York Pro Results - Nick Walker DOMINATES!

Nick's Strength and Power

Weergaven 183K

Finales - Cupra Vigo Open 2021 - World Padel Tour

5:28:05